Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Espoon Reserviläiset ry

Töölöntorin sisärata taas käytössä 1.6. alkaen

Lisätty 27.05.2020

Töölöntorin sisäampumaradan vuorojen keskeytys päättyy 1.6.2020. Yhdistyksemme ensimmäinen ratavuoro on sunnuntaina 7.6. Sitä seuraava ratavuoro osuisi harmillisesti juhannusviikonloppuun joten se on peruttu, minkä jälkeen ratavuorot jäävät kesätauolle heinäkuuksi. Ratavuorot palaavat kesätauolta elokuussa.

Tarkempia tietoja Töölöntorin sisäradan vuoroista (linkki)

 

Kyseisellä radalla toimitaan toistaiseksi alla olevan Helsingin Reserviupseeripiiri ry:n ja Helsingin Seudun Reserviläispiiri ry:n Turvallisuusohjeen mukaisesti.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TURVALLISUUSOHJE

Töölön ampumarata aukeaa käyttöön 1.6.2020. Edelleen jatkuvan koronaepidemian vuoksi tulee kuitenkin noudattaa seuraavia turvallisuusohjeita. Ammunnan / vuoron vetäjä vastaa ohjeiden noudattamisesta.

- Tilojen käyttö on kävijän omalla vastuulla, ja lähikontakteja tulee välttää. Radalla käyntiä ei suositella yli 70-vuotiaille ja muille riskiryhmiin kuuluville (valtioneuvoston ohje).

- Radalle ei saa tulla flunssaoireisena tai muuten sairaana. Jos olet käynyt tiloissa ja sairastut, ole heti yhteydessä piiritoimistoon. toimisto(at)hrup.fi Nimet kerätään ratakirjaan, niitä voidaan joutua hyödyntämään jos joku myöhemmin on koronapositiivinen ja tämän vähintään 15 min pituisia lähikontakteja kartoitetaan.

- Radalla noudatetaan korostettua käsihygieniaa, ja ampujilla tulee olla omat suojakäsineet. Kaikkea kalustoa ja rakenteita käsitellään ainoastaan käsineet kädessä.

- Kaikilla tilassa oleskelevilla tulee olla oma hengityssuojain. Hengityssuojain tulee pukea heti radalle saavuttaessa. Vähintään kankainen kasvosuojain tai kirurginen maski.

- Turvaetäisyyksiä noudatetaan siten, että ampumapaikoilta ammuttaessa vain joka toinen paikka on kerrallaan käytössä. Näin 3 ampuu kerrallaan ja maksimiryhmäkoko on 6 henkilöä ammunnanjohtajan lisäksi. Kaikki 6 taulua voivat olla käytössä, kun ammutaan kahdessa erässä. Suositeltava toimintamalli on, että ensimmäinen erä (paikat 1,3,5) ampuu, käy tauluilla ja palaa. Toinen erä (paikat 2,4,6) ampuu, käy tauluilla jne. SRA ja muut toiminnalliset harjoitukset toteutetaan vastaavasti siten, ettei lähikontakteja (<2 m) synny edes vuoroa odottaessa tai tauluilla.

- Käytetään ainoastaan ampujien omia aseita ja varusteita. Ei laina-aseita (*) tai muita lainavarusteita (kotelot, suojalasit, kuulosuojaimet jne.). Jokainen paikkaa taulunsa itse omilla paikoillaan ja toimittaa loppuun käytetyt pahvitaulut autohallin roskiin asti.

- Vuorokuri: Radalle ei saa mennä ennen oman vuoron alkua edellisen vuoron sekaan.

- Radalta poistutaan radan takaoven käsienpesupaikan kautta. Tällä vältetään kohtaava liikenne seuraavan vuoron saapujien kanssa. Kädet pestään saippualla ja kädet kuivataan paperilla 20 sekunnin pesun jälkeen. Käytetyt käsipaperit pyritään saamaan roskasäiliöön syvälle pöllyämättömäksi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(*) Selvennys: Yhdistyksellämme on käytettävissään niin monta laina-asetta että niistä riittää henkilökohtaisesti nimetty ase kullekin ratavuoron ampujalle, jolloin samaa laina-asetta ei ratavuoron aikana käytä useampi henkilö.

Lue kokonaan »

Maanantaimarssit tauolla

Lisätty 21.05.2020

Maanantaimarssit ovat epidemiasta johtuen tauolla ja jatkuvat toivottavasti taas syksyllä. 

Lue kokonaan »

COVID-19 pandemiasta ja peruutuksista

Lisätty 16.05.2020

Korona-viruspandemian vaikutukset ja siitä johtuva poikkeustila ovat jo tutut kaikille.

Peruutetuiksi ilmoitettuja tapahtumia on poistettu tältä sivulta ja toimintakalenterista 16.3.2020. Ottaen huomioon korona-viruksesta johtuvan yleisen tilanteen ja mahdolliset nopeat muutokset emme myöskään pysty takaamaan että listatut tapahtumat pystytään järjestämään. Tämän uutisen tiedot on päivitetty 27.5.2020.

 

Päivitetty lista tietoomme tulleista peruutuksista ja keskeytyksistä:

- Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK): Koulutustoimintaa aletaan käynnistää pienimuotoisesti 1.6.2020 alkaen. Aiemmin oli ilmoitettu koulutustoiminnan keskeytyksestä, mutta parantunut tilanne on mahdollistanut korkeintaan 50 henkilön kurssien käynnistämisen. Kouluttamisen käynnistämisessä tulee kuitenkin olemaan piirikohtaisia eroja. Uutinen (linkki)

- Reserviläisurheiluliitto (RESUL): Kaikki kilpailutoiminta on keskeytetty ainakin 31.5.2020 asti. Lisäksi valtakunnallisista kesäkauden kilpailuista lähes kaikki on peruttu tai siirretty ensi vuodelle. RESUL:in kilpailukalenteri (linkki).

- Varuskunnat on suljettu ulkopuolisilta toistaiseksi, eivätkä niiden ampumaradat tietenkään ole käytettävissä. Tuorein Kaartin Jääkärirykmentin (Santahamina) tiedote asiasta (linkki).

Maanpuolustuskiltojen talon (Döbelninkatu 2 / Töölöntorinkatu 2) tilojen käyttö on tällä hetkellä vahvasti rajoitettua.

- Padasjoen koulutuskeskus on avattu uudelleen 14.5.2020 mutta tiukoilla rajoituksilla (mm. korkeintaan 5 ampujaa/kiväärirata, 5 ampujaa/pistoolirata ja 2 ampujaa/toimintamonttu).

Iso kuva on se, että tilanne on parantunut siinä määrin että reserviläistoimintaa päästään taas aloittamaan pienissä määrin kesäkuun alussa. Toivomme että positiivinen kehitys jatkuu ja toimintaa koskevia rajoituksia päästään purkamaan kesän kuluessa. Seuraamme tilanteen kehitystä ja tiedotamme siitä sitä mukaa kun saamme uutta tietoa.

Lue kokonaan »

MPK:n verkkokurssit

Lisätty 09.05.2020

Maanpuolustuskoulutusyhdistys on siirtänyt koulutustaan verkkoon. Tällä hetkellä sen verkkokoulutuksista ovat tarjolla seuraavat:

- Taktiikan kieli 

- Sotilaspedagogiikan teoriaopinnot 

- Sotilasjohtamisen teoriaopinnot 

Tarkempia tietoja.

Lue kokonaan »

Arjen viestivälineet poikkeustilanteissa -webinaari 27.5.2020

Lisätty 02.05.2020

Kurssi antaa osallistujille tiedot, jotka mahdollistavat osallistumisen syksyllä 2020 pidettävään "Arjen viestivälineet poikkeusoloissa" -kurssiin osallistumisen. Kurssi antaa hyvän yleiskuvan arjen viestivälineistä osana poikkeusolojen viestintää ja vaatimuksista poikkeusolojen organisaatioille välineiden käytöstä.

Kurssi soveltuu kaikille reserviläisille ja toteutetaan MS-Teams ympäristössä netin kautta.

Ilmoittautumiset 22.5. mennessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutuskalenterin kautta.

Kurssilinkki:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/102215

Lue kokonaan »

Puolustusvoimien lippupäivä 4.6.2020

Lisätty 25.04.2020

Puolustusvoimat juhlistaa lippupäivää tänä vuonna uudella tavalla Yleisradion kanavien kautta esitettävällä Laivaston soittokunnan viihdekonsertilla.

Laivaston soittokunnan konserttia voi seurata Yle TV1:ssä, Yle Areenassa ja Yle Radio Suomessa suorana lähetyksenä kello 11:00. Koostelähetys päivän tapahtumista nähdään Yle TV1:ssä sekä Areenassa klo 17:10. 

Tarkempia tietoja (linkki)

Lue kokonaan »

Linnoitus- ja sotahistoriallinen maastomarssi Kivikossa 9.6.2020

Lisätty 18.04.2020

Maanpuolustuskoulutusyhdistys järjestää tiistaina 9.6.2020 linnoitus- ja sotahistoriallisen marssin Kivikossa. Kurssin tavoite on että kurssin jälkeen osallistuja tuntee Helsingin paikallishistoriaa paremmin ja on tutustunut I maailmasodan linnoituksiin Kivikon alueella. Kurssi soveltuu kaikille sota- ja paikallishistoriasta kiinnostuneille.

Ilmoittautumiset 5.6.2020 mennessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutuskalenterin kautta (yksikkö: Helsinki).

Osallistumismaksu: 5 euroa / henkilö

Kurssilinkki:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/102273

Lue kokonaan »

Padasjoen välipäivät 12. - 13.6.2020

Lisätty 11.04.2020

Yhdistyksellämme on varaus Padasjoen koulutuskeskukseen viikonlopulle 12. - 14.6.2020. Padasjoen koulutuskeskus on avattu uudelleen reserviläisten käyttöön 14.5.2020, mutta tiukoilla ehdoilla, joissa mm. rajataan montako henkilöä saa olla kullakin ampumaradalla.

Tällä kertaa tilaisuus järjestetään vain kahden päivän pituisena (perjantai - lauantai) sekä sen osallistujamäärä on rajattu 12 henkilöön. Tilanteesta johtuen tapahtuma on päätetty järjestää vain yhdistyksen aktiiviampujille joilta löytyy oma kalusto sekä tarvittaessa kyky ammuntojen radalla johtamiseen.

Käytettävissä olevat ampumaradat ja henkilömäärän yläraja kullekin radalle:

- Kiväärirata: 5 henkilöä

- Pistoolirata: 5 henkilöä

- Toimintamonttu: 2 henkilöä

Kivääriradan ja pistooliradan ohjelma on vapaata mutta johdettua rata-ammuntaa. Toimintamontulle tullaan rakentamaan pieni toiminnallisen ammunnan harjoitusrasti. Laina-aseita ei ole saatavissa. Parakit ovat käytettävissä majoitusta varten, mutta niissä täytyy muistaa turvavälien säilyttäminen. Varaamme käsidesiä paikalle. Vaikka tapahtuma on nimellisesti kaksipäiväinen, osallistujat voivat halutessaan ilmoittautua vain toiselle päivistä.

Tapahtuman osallistujamäärä on jo täynnä, mutta varasijoille ilmoittautuminen on mahdollista lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: info(at)esres.fi 

Lue kokonaan »

Padasjoen kesäpäivät 7. - 9.8.2020

Lisätty 04.04.2020

Yhdistyksellämme on varaus Padasjoen koulutuskeskukseen viikonlopulle 7. - 9.8.2020. Toivomme että kyseiseen ajankohtaan mennessä tilanne on korjautunut siinä määrin että tapahtuman järjestäminen tavallisempaan tapaan on mahdollista. Päivitämme asiaan liittyviä tietoja tänne sitä mukaa kun tilanne kehittyy.

Tietoja Padasjoen koulutuskeskuksesta ja siellä järjestämiemme tapahtumien sisällöstä:

https://www.esres.fi/toiminta/ammunta/padasjoki/

Lue kokonaan »