Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Espoon Reserviläiset ry

Padasjoen varaukset vuodelle 2020

Lisätty 13.02.2020

Yhdistyksemme nimissä on tehty varaukset Padasjoen koulutuskeskuksesta vuodelle 2020 seuraaviksi viikonlopuiksi:

- 6 - 8.3. 2020 talvipäivät
- 12 - 14.6. 2020 välipäivät
- 7 - 9.8. 2020 kesäpäivät
- 13 - 15.11. 2020 marraspäivät

Kiinnostuneiden kannattaa merkitä nuo jo kalenteriin. Olemme myös tutkineet mahdollisuuksia ampumatapahtumien järjestämiseen Lopen ampumaratakeskuksessa ja Karkkilan (Kovelon) ampumaradalla vuonna 2020. Alustavana suunnitelma on järjestää niissä ampumaurheilun päivätapahtumia (ampumapäiviä), joista ensimmäistä on kaavailtu tapahtuvaksi keväällä Kovelon radalla - tiedotamme asiasta tarkemmin lähempänä tapahtumaa.

Lue kokonaan »

SPOL: Sotilaspoliisitoiminnan perusteet 15.2.2020

Lisätty 06.02.2020

SPOL: Sotilaspoliisitoiminnan perusteet kurssi järjestetään Santahaminassa 15.2.2020 alkaen. Kurssi antaa perusteet sotilaspoliisitoiminnasta ja tarjoaa mahdollisuuden osallistua syventäviin sotilaspoliisiopintoihin. Opintojen jälkeen opiskelija tuntee sotilaspoliisitoiminnan perusteet ja osaa käsitellä turvallisesti tehtäviin liittyvää välineistöä.

Kurssi on ensimmäinen osio sotilaspoliisikoulutuksen kokonaisuudessa. Se soveltuu asevelvollisille, jotka on sijoitettu sotilaspoliisitehtäviin tai jotka ovat kiinnostuneet kouluttautumaan kyseisiin tehtäviin.

Ilmoittautumiset 15.1.2019 mennessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutuskalenterin kautta (->yksikkö: Helsinki).

Opiskelijan on suoritettava hyväksytysti PVMoodlessa olevat etäopinnot (6 tuntia).

Kurssilinkki: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/100156

Lue kokonaan »

Sotaveteraanien viihdekonsertti 25.2.2020

Lisätty 30.01.2020
Espoon Sotaveteraanit ry järjestää yhteistyössä Kaartin soittokunnan kanssa viihdekonsertin "Tähtipölyä" Espoon kulttuurikeskuksen Tapiola-salissa tiistaina 25.2.2020 klo 19:00.
 
Ohjelma on musikaalipainotteinen.
 
Lippuja tapahtumaan on saatavissa lippu.fi:stä ja isompia lippumääriä voi tilata myös Espoon Sotaveteraanien toimistosta (jolloin joka 7. lippu veloituksetta).
Lue kokonaan »

Kaukopartiohiihto Kouvolassa 28.2. - 1.3.2020

Lisätty 23.01.2020

Kaukopartiohiihto on kaukopartiomiesten perinteitä vaaliva tapahtuma. Kyseessä on massahiihtotapahtuma. Hiihtotapa perinteinen ja latu tehdään hiihtämällä. Matkat 30, 75, 150, 225 ja 300 km. Perjantaina mahdollisuus 75 km yö-taipaleeseen (Pajulahti – Utti). Lauantaina 29.2. myös piirikunnallinen hiihtokilpailu 30 km hiihdetään järjestäjältä saatavilla varusteilla (Sa-hiihtovälineet).

Tapahtuma alkaa perjantaina 28.2. kello 7 ja päättyy sunnuntaina 1.3. klo 10.

Ilmoittautumiset oheisen linkin mukaisesti 22.2. mennessä.

Osoite:  Lennostontie 2, 45410 Kouvola

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: http://www.kouvu.fi/index.php?page=kutsu-2020

   
Lue kokonaan »

Asehuoltokurssi 4.3.2020

Lisätty 16.01.2020

Tule oppimaan aseen oikeaoppisesta huollosta ja huollon merkityksestä.

Aiheet: Glock, AK, AR ja MP5 huolto.

Aika: keskiviikko 4.3. klo 18 - 21

Hinta: 0 €

Paikka: Töölöntorinkatu 2 Helsinki (tarkempi saapumisohje ilmoittautuneille).

Ilmoittautumiset 2.3.2020 mennessä: jarjesto(at)hrup.fi

Lue kokonaan »

Padasjoen talvipäivät 6. - 8.3.2020

Lisätty 09.01.2020

Yhdistyksemme järjestämä Talvipäivät ampumaurheilutapahtuma järjestetään Padasjoella viikonloppuna 6. - 8.3.2020. Uudistamme varovasti tapahtumaa. Alustavan suunnitelman mukaan perjantaina johdettua rata-ammuntaa. Lauantaina on mahdollisuus ampua joko johdettua rata-ammuntaa tai vaihtoehtoisesti harjoitella toiminnallista ammuntaa. Sunnuntaina pienehkö toiminnallisen ammunnan leirikilpailu.

Nykyään AR-15 on käytännössä uutena tarjolla olevista reserviläiskivääreistä se ainoa järkevä kustannustehokas vaihtoehto, jota voi suositella uusille ampujille. Puolustusvoimien antama koulutus ei kuitenkaan anna juuri valmiuksia kyseisen kiväärin osalta. Joten vuoden 2020 Padasjoen tapahtumien yhteyteen on perjantai- ja lauantai-illoille suunniteltu moniosainen kurssi AR-15 kiväärien huollosta ja ylläpidosta. Talvipäivät sisältää kyseisen kurssin ensimmäisen osan, jolla käydään läpi AR-15 kiväärien huoltoa sekä niiden ylläpitoa (ml. kuluvat osat). Myöhemmillä saman vuoden Padasjoen leireillä on tarkoitus opettaa kyseisen (modulaarisen) kiväärimallin osien vaihto sekä kokonaan uuden kiväärin valmistaminen (kokoaminen) osista. 

Tapahtumaan osallistuminen vaatii ampumaurheiluvakuutuksen - joko reserviläisen ampumaturvan tai SAL:in lisenssin. Sen sijaan osallistujilta ei vaadita esim. SRA- tai IPSC-korttia. Tapahtuma on avoin oman yhdistyksemme jäsenien lisäksi myös muiden reserviläisjärjestöjen jäsenille.

Koulutuskeskuksen ampumaradoilla ovat ampuma-ajat perjantaina klo 21 asti, lauantaina klo 10 - 18 ja sunnuntaina klo 12 alkaen.

Padasjoen koulutuskeskuksesta löytyy:

- 150 metrin kiväärirata, 30 ampumapaikkaa.

- 25 metrin pistoolirata, noin 20 ampumapaikkaa.

- Toimintamonttu, käytössä mutta nykymuodossa ahdas.

Osallistumismaksu: 20 euroa / henkilö

Yhdistyksen laina-aseita ja patruunoita niihin on käytettävissä. Laina-aseita käyttävien kannattaa varata mukaan käteistä niiden patruunoita varten.

Majoitus on parakeissa joista löytyy intin kerrossängyt sekä vanhoja huopia ja tyynyjä, omat vuodevaatteet ja/tai makuupussi mukaan. Ruokahuolto omasta takaa (isommassa parakissa jääkaapit, hella, astioita, pari mikroaaltouunia ja 2 kahvinkeitintä). Illalla saunomismahdollisuus ja grillausta ulkogrillillä. Lauantaina voi käydä lounaalla muutaman kilometrin päässä olevalla ABC:llä.

 

ILMOITTAUTUMISET:

Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen: padasjoki(at)esres.fi 

tai vaihtoehtoisesti nimenhuuto.com:issa olevan yhdistyksemme uuden sivun kautta:

https://espoonreservilaiset.nimenhuuto.com/

 

Tarkempia tietoja Padasjoen koulutuskeskuksesta:

https://www.esres.fi/toiminta/ammunta/padasjoki/

Lue kokonaan »

Esitelmä hybridiuhista ja niiden torjumisesta 10.3.

Lisätty 02.01.2020

Esitelmätilaisuus / Föredrag

Tiistaina 10.3.2020 klo 19:00. Kauniainen / Kansalaisopisto Petra, osoite: Pohjoinen Suotie 5.

 

”Hybridiuhista ja niiden torjumisesta”

Teija Tiilikainen
Johtaja, Euroopan hybridiuhkien torjuntakeskus eli The European Centre of Excellence for Countering Hybrid Threats.

Huomioithan esitelmän pitopaikan, joka on poikkeuksellisesti kansalaisopisto Petrassa, osoitteessa Pohjoinen Suotie 5, Kauniainen. Parkkipaikkana toimii parhaiten Palloiluhallin P-paikka n. 150 m etäisyydellä. Varapaikat terveyskeskuksen vieressä n. 300 m päässä.

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit ry
Esbo-Grankulla Reservofficerare rf

Lue kokonaan »

Talvisodan päättymisen muistopäivä 13.3.2020

Lisätty 26.12.2019

Talvisodan päättymisen muistopäivää vietetään perjantaina 13.3.2020 Espoossa seuraavilla yleisötilaisuuksilla:

- Lipunnosto Tapiolassa Kulttuuriaukiolla klo 9.

- Lippulinna ja seppeleenlasku Espoon Tuomiokirkon sankarihaudan muistomerkillä klo 10. Varustus: Siisti ulkovaatetus. Lippulinnaan ja seppeleenlaskuun osallistuvilla tumma vaatetus. Osoite: Kirkkopuisto 5, Espoo.

Vapaaehtoiset tervetulleita. Jos haluat osallistua tapahtumaan joko nostamalla yhden lipuista tai osallistumalla lippulinnaan, ilmoittaudu sähköpostitse perinnevastaavallamme osoitteeseen: esa.jansson(at)esres.fi

Tapahtumiin on vapaa pääsy eikä niiden yleisön tarvitse ilmoittautua etukäteen. 

Lue kokonaan »

Pirkkajotos 14.3.2020

Lisätty 19.12.2019

Pirkkajotos 2020 on Tampereen seudulla järjestettävä Reserviläisurheiluliitto ry:n (RESUL) vuoden 2020 valtakunnallinen reserviläisten talvijotos. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Tampereen Korkeakoulujen Reserviupseerit ry ja Pirkanmaan Reserviupseeripiiri ry ja Pirkanmaan Reserviläispiiri ry yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa.
Pirkkajotos on sotilastaitokilpailu, jossa partiot kilpailevat toisiaan vastaan erilaisilla tehtävärasteilla. Tehtävien aiheet vaihtelevat ja voivat sisältää mm. ammuntaa, suunnistusta, toiminnallisia sotilastehtäviä, ensiapua, fyysisiä tehtäviä ja erilaisia yhteistyötehtäviä. Pirkkajotoksella on erityisesti panostettu monipuolisiin ammuntarasteihin sekä toiminnallisiin yö- ja päivätehtäviin. Jotos toteutetaan yhteistyössä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kanssa sotilaallisia valmiuksia palvelevana (SOTVA) kurssina. Kilpailusta osallistujat saavat 2 korvaavaa kertausharjoitusvuorokautta. Kilpailun suojelijana toimii Pirkanmaan aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Matti Heininen.

Pirkkajotos on suunnattu reserviläisille ja sotilaille. Kilpailuun riittää peruskunto jolla selviytyy ulkona kävelemisestä huonolla kelillä. Hyvästä kunnosta on kuitenkin etua. Kilpailuun voi kuitenkin osallistua jokainen 18 vuotta täyttänyt henkilö eikä varusmiespalvelus tarvitse olla käytynä.

Kilpailukeskus: Satakunnan lennosto, Petkeleen kerrostalo, Varuskunnantie 268, Pirkkala.

KILPAILU:

Kilpailussa partioiden koko on 3-4 henkilöä. Lähtökohtaisesti kilpailutehtävät on mitoitettu 4 hengen kilpailupartiolle. Kilpailu alkaa lauantaina klo 8.00 14.3.2020 aamulla ja päättyy sunnuntaina 15.3.2020 noin klo 14 mennessä. Kilpailureitin pituus on noin 30 km. Kilpailupartiot kulkevat jalan ja kuljettavat jotoksen
aikana kaikki varusteensa mukanaan. Partiot huolehtivat itse ruokailuistaan omilla eväillään sekä yöpyvät jotoksen aikana maastossa omissa majoitteissaan. Maastossa liikutaan jokamiehen oikeuksin, eikä maastoon jätetä ylimääräisiä jälkiä eikä yhtään roskia. Kilpailupartion osallistumismaksu sisältää jotoksen jälkeen kilpailijoille tarjottavan lounaan sekä peseytymismahdollisuuden. Kilpailijat voivat saapua paikalle jo edellisenä iltana majoittumaan sisätiloihin.

ILMOITTAUTUMINEN:

Ilmoittautumisaika kilpailuun päättyy 10.2.2020. Jälki-ilmoittautumien ei ole mahdollinen koska päivitetty laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta vaatii puolustusvoimille kuukauden aikaa hyväksyvät kurssilaiset tapahtumaan. Osallistumismaksu on kilpailupartiokohtainen ja sen suuruus on 150 €.

LISÄTIETOJA:

Tarkentavat ohjeet kilpailun ilmoittautumisesta, varusteista, majoittumisesta jne. löytyvät Pirkkajotoksen kotisivulta. Vaikeammissa kysymyksissä voi olla yhteydessä kilpailun johtoon:
http://pirkkajotos.takoru.fi

Kilpailunjohtaja Antti Laalahti, 040 777 3747, antti.laalahti(at)disroot.org
Kilpailun varajohtaja Mikko Tuomaala, 040 160 7768, mikko.tuomaala(at)gmail.com

Lue kokonaan »

Military Cross Training harjoitus 14.3.2020

Lisätty 12.12.2019

Military Cross Training harjoitus järjestetään LA 14.3.2020 Santahaminan liikuntasalilla klo 12:00 - 14:00. Kyseessä on lihas- ja kestävyyskuntoa kehittävä fyysinen harjoitus joka on tarkoitettu fyysisen toimintakykynsä parantamisesta kehittyneille henkilöille. Sen kaikki harjoitukset voi tehdä omalle kuntotasolleen sopivalla teholla.

Osallistumismaksu: 10 euroa / henkilö

Ilmoittautumiset 7.3.2020 mennessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutuskalenterin -> kautta (-> yksikkö: Helsinki).

Kurssilinkki: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/101429

Lue kokonaan »

Reserviläiskiväärin SOTVA-ammunnat alkavat

Lisätty 05.12.2019

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen ampumaohjelman mukaiset reserviläiskiväärin SOTVA-ammunnat alkavat lauantaina 14.3.2020 Santahaminassa järjestettävällä ammunnalla.

 

SOTVA-ammuntoihin osallistuminen on edellytys reserviläisperusteella reserviläiskivääriä haettaessa. Alustavan tiedon mukaan reserviläisperusteella kivääriin lupaa haettaessa vaaditaan vähintään 2 kpl suoritettuja SOTVA-ammuntoja, vähintään 3 muuta ampumakertaa kiväärillä, suoritettu ampumataitotesti sekä kirjallisen kokeen onnistuneesti suorittaminen. Kannattaakin huomata että reserviläiskivääriin voi hakea lupaa myös urheiluperusteella.

(SOTVA = sotilaallisia valmiuksia palveleva koulutus)

Kurssin tavoitteena on parantaa reserviläisen perusampumataitoa. Ammunnoissa käytetään reserviläisen ampumaohjelmiston kivääriammuntoja 1 - 5. Kyseinen kurssi on sotilaallisia valmiuksia palveleva ammunta.

Kurssi soveltuu 18v täyttäneille Suomen kansalaisille. Puolustusvoimat tarkistavat etukäteen kurssille tulijat ja voivat evätä osallistumisen.

Ilmoittautumiset Maanpuolustuskoulutuksen (https://www.mpk.fi) koulutuskalenterin (yksikkö: Helsinki) kautta. HUOM: Ilmoittautumisaika sulkeutuu 5 viikkoa ennen tapahtumaa.

Kurssilinkki 14.3. kurssille:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/101594

Kurssilinkki: 4.4. kurssille:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/101598

Kurssilinkki 30.5. kurssille:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/101601

Lue kokonaan »

Pistooliammunnan peruskurssi 21.3.2020

Lisätty 24.11.2019

Helsingin reservipiirien kenttäkelpoisuustoimikunta järjestää pistooliammunnan peruskurssin Töölössä lauantaina 21.3.2020 Kurssi on avoin Helsingin Reserviupseeripiirin ja Helsingin Seudun Reserviläispiirin jäsenyhdistysten jäsenille. (Yhdistyksemme kuuluu Helsingin Seudun Reserviläispiirin jäsenyhdistyksiin).

TILANNEPÄIVITYS 16.1.2020: KURSSI TÄYNNÄ

Kurssi toteutetaan noin kahden tunnin mittaisissa vuoroissa, jotka alkavat kello 9, 10:30 ja 12. Kullekin vuorolle mahtuu 6 osallistujaa. Vuorot täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssi soveltuu erityisesti ammuntaharratusta aloittaville. Kurssin tavoitteena on antaa osallistujille sellaiset valmiudet, joiden turvin on hyvä myöhemmin jatkaa harrastusta oman kerhon tai yhdistyksen ampumavuoroilla.

Hinta 20 € / osallistuja maksetaan tilisiirrolla ennen kurssia. Maksu sisältää kurssilla tarvittavat tarvikkeet ja kahvin. Kurssille osallistumisesta saa todistuksen. Kurssilla on rajoitettu määrä paikkoja, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset Helsingin Reserviupseeripiiriin: jarjesto(at)hrup.fi.

Ilmoittautumiseen tarvitaan seuraavat tiedot: nimi, jäsenyhdistys, puhelinnumero, sähköpostiosoite, aiempi ampumakokemus sekä toive, mihin vuoroon haluaa.

Lue kokonaan »

Ilmavoimien Big Band & Club for Five 21.3.2020

Lisätty 17.11.2019

Ilmavoimien Big Band:in ja Club for Five capella-yhtyeen konserttikiertueen päättävä esiintyminen Finlandia-talossa Helsingissä lauantaina 21.3.2020 alkaen klo 19:00.

Kapellimestari: Juha Ketola

Suomalaisten suosituimpien viihdesäveltäjien, Toivo Kärjen, Unto Monosen ja Junnu Vainion musiikin saattelemana kaksi taidokasta kokoonpanoa yhdistävät voimansa.

Ilmavoimien Big Band ja Club for Five luovat upealla ilmaisullaan tunteellisia sekä riemastuttavia tulkintoja monista tunnetuista lauluista, jotka ovat jääneet suomalaisten sydämiin vuosien saatossa.

Osoite: Mannerheimintie 13e, Helsinki.

Linkki konsertti-ilmoitukseen ja lipunmyyntiin: 

http://konserttikalenteri.puolustusvoimat.fi/fi/ilmavoimien-soittokunta#event1836

Lue kokonaan »

SRA-ampujan kurssi 28. - 29.3.2020

Lisätty 10.11.2019

Yhteistyökumppanimme Vantaan Reserviläiset järjestää MPK:n tukemana Santahaminassa SRA-ampujan kurssin viikonloppuna 28. - 29.3.2020. Sovellettu reserviläisaseammunta (SRA) on Reserviläisurheiluliiton virallinen toiminnallinen ampumalaji, jossa Helsingin piirissä järjestetään vuosittain piiritason kilpailut, jotka toimivat samalla karsintakilpailuja lajin SM-kisoihin. Turvallisuussyistä kyseisen urheillulajin kilpailun osallistumiseen vaaditaan onnistuneesti SRA-ampujan kurssin suorittaminen, kurssin suorittaneet lisätään SRA-ampujien rekisteriin ja he saavat SRA-ampujan kortin todisteeksi kurssin suorittamisesta.

PÄIVITYS 2.2.2020: TÄMÄ KURSSI ON TIETTÄVÄSTI TÄYNNÄ. 

Ilmoittaumiset Maanpuolustuskoulutuksen (https://www.mpk.fi) koulutuskalenterin kautta (yksikkö: Helsinki). Ilmoittautumisaika kurssille alkaa 13.1. ja sulkeutuu 22.3. Kurssi täyttyy yleensä nopeasti!

VAATIMUKSET KURSSILLE:

Kurssille ilmoittautuvan on oltava 18 vuotta täyttänyt Maanpuolustuspiirimme henkilö, oltava jonkin reserviläisyhdistyksen jäsen. Kurssilaisen on hallittava lajiin soveltuvat aseet ja ampumataidon on oltava hyvä.

Kurssilinkki:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/101588

Lue kokonaan »

Perinnekiväärikilpailu 4.4.2020

Lisätty 03.11.2019

Helsingin piirin tämän kevään perinnekiväärikilpailu järjestetään Santahaminassa lauantaina 4.4.2020. Perinnekivääri on Reserviläisurheiluliiton virallinen laji, jossa kilpaillaan ennen vuotta 1945 Suomessa käytetyillä sotilaskivääreillä. Piiritason kilpailuja järjestetään piirissämme kaksi kertaa vuodessa (kevät ja syksy) ja ne toimivat samalla karsintakilpailuina lajin SM-kisoihin, jotka ovat tänä vuonna Hollolassa 16. - 17.5.

ILMOITTAUTUMINEN:

Ilmoittautumiset Maanpuolustuskoulutuksen (https://www.mpk.fi)  koulutuskalenterin (yksikkö: Helsinki) kautta. Ilmoittautuminen mahdollista 13.1. - 29.3.2020 välisenä aikana.

Osallistumismaksu: 7 euroa / henkilö

Kurssilinkki:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/101586

Lue kokonaan »

Reserviläisasekilpailu 18.4.2020

Lisätty 27.10.2019

Helsingin piirin tämän kevään reserviläisasekilpailu järjestetään Santahaminassa lauantaina 18.4.2020. Reserviläisasekilpailussa kilpaillaan itselataavalla pistoolilla ja kiväärillä Reserviläisurheiluliiton lajisääntöjen mukaisesti. Piiritason kilpailuja järjestetään piirissämme kaksi kertaa vuodessa (kevät ja syksy) ja ne toimivat samalla karsintakilpailuina lajin SM-kisoihin, jotka ovat tänä vuonna Hollolassa 21. - 13.8.

ILMOITTAUTUMINEN:

Ilmoittautumiset Maanpuolustuskoulutuksen (https://www.mpk.fi)  koulutuskalenterin (yksikkö: Helsinki) kautta. Ilmoittautuminen mahdollista 13.1. - 12.4.2020 välisenä aikana.

Osallistumismaksu: 7 euroa / henkilö

Kurssilinkki:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/101587

Lue kokonaan »

Yhdistyksemme kevätkokous 22.4.2020

Lisätty 20.10.2019

Espoon Reserviläiset ry:n kevätkokous pidetään keskiviikkona 22.4.2020 klo 18:15 alkaen osoitteessa Döbelinkatu 2 neuvotteluhuone 6, 6 krs.

 
Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.
 
Kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumaan osoitteeseen info(at)esres.fi.
Lue kokonaan »

Military Cross Training harjoitus 23.4.2020

Lisätty 13.10.2019

Military Cross Training harjoitus järjestetään Santahaminan urheilukentällä torstaina 23.4.2020 klo 18:00 - 20:00. Kyseessä on lihas- ja kestävyyskuntoa kehittävä fyysinen harjoitus joka on tarkoitettu fyysisen toimintakykynsä parantamisesta kehittyneille henkilöille. Sen kaikki harjoitukset voi tehdä omalle kuntotasolleen sopivalla teholla.

Kurssille sopiva vaatetus on säänmukainen ulkoliikuntavarustus ja myös juoksemiseen sopivat kengät.

Osallistumismaksu: 10 euroa / henkilö

Ilmoittautumiset 15.4.2020 mennessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutuskalenterin -> kautta (-> yksikkö: Helsinki).

Kurssilinkki: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/101776

Lue kokonaan »

Veteraanipäivä 27.4.2020

Lisätty 06.10.2019

Tarkempia tietoja päivän tapahtumista lähempänä tapahtumaa.

Lue kokonaan »

JOJÄ & VIESTI: Elektronisen sodankäynnin peruskurssi 15. - 17.5.2020

Lisätty 29.09.2019

Opetustavoitteena on, että jokainen kurssin käynyt

- hallitsee asemapaikan, antennien ja tehon merkityksen yhteysetäisyyteen kenttäradiokalustolla.
- osaa tunnistaa elektronisen häirinnän ja osaa toimia sen alla.
- osaa suojautua elektroniselta tiedustelulta ja häirinnältä.
- tuntee elektronisen tiedustelun ja häirinnän aiheuttaman uhan omalle viestitominnalle.

Tällä kurssilla käsitellään elektronista suojautumista kenttäradiokalustolla ottamatta kantaa puolustusvoimien harjoittamaan muuhun elektroniseen sodankäyntiin.

Kurssi palvelee sotilaallisia valmiuksia (SotVa) ja kurssin ikäraja on 18v. Asepalveluksen suorittaminen ei ole välttämättömyys kurssille pääsylle.

Esitietoina kurssin suorittaminen edellyttää perustietoja kenttäradioista ja viestiaselajista.

Ilmoittautumiset 5.4.2020 mennessä Maanpuolustuskoulutuksen koulutuskalenterin kautta (https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri -> yksikkö: Helsinki).

Kurssilinkki: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/101708

Lue kokonaan »

Piiritason SRA-kilpailu Santahaminassa 16.5.2020

Lisätty 22.09.2019

SRA-piirikilpailu järjestetään 16.5.2020 Santahaminassa. Kilpailu sisältää:
- 3 kpl kivääritehtäviä
- 2 kpl pistoolitehtäviä
Tarkennukset osallistujille.

Ilmoittautumiset 3.5.2020 mennessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutuskalenterin (https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri) kautta (yksikkö: Helsinki). 

Osallistumismaksu: 7 euroa / henkilö

Kurssinlinkki: 

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/101589

Lue kokonaan »

Panssarintorjunnan perusteet 16. - 17.5.2020

Lisätty 15.09.2019

Panssarintorjunnan perusteet kurssi järjestetään Santahaminassa viikonloppuna 16. - 17.5.2020. Kurssi antaa perusteet panssarintorjunnasta ja tarjoaa mahdollisuuden osallistua syventäviin panssarintorjuntaopintoihin.

Kurssi soveltuu asevelvollisille, jotka on sijoitettu panssarintorjuntatehtäviin tai jotka ovat kiinnostuneet kouluttautumaan kyseisiin tehtäviin.

Opiskelijan on suoritettava hyväksytysti PVMoodlessa olevat etäopinnot (6 tuntia).

 

Ilmoittautumiset 12.4.2020 mennessä Maanpuolustuskoulutuksen koulutuskalenterin (https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri -> yksikkö: Helsinki) kautta.

Kurssilinkki: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/100902

Lue kokonaan »