Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Espoon Reserviläiset ry

Pistoolivuorojen ja maanantaimarssien kesätauko

Lisätty 19.08.2019

Tänä vuonna yhdistyksemme Töölöntorin sisäradan pistoolivuorot ja viikottaiset maanantaimarssit pitivät kesätauon joka päättyi 18.8. Santahaminan ampumavuorot jatkuvat myös kesällä, mutta uuden lainsäädännön takia on niiden järjestäminen siirtynyt väliaikaisesti Maanpuolustuskoulutukselta Helsingin Reserviupseeripiirille ja Helsingin Seudun Reserviupseeripiirille - ohjeet alempana tällä sivulla.

Normaalisti joka viikon maanantaina järjestettävä liikuntapahtuma maanantaimarssi jäi myös kesätauolle kesäkuussa ja palaa ohjelmistoon 2.9. alkaen.

Hyvää kesää kaikille!

Lue kokonaan »

Santahaminan heinä-elokuun vuorot 2019

Lisätty 12.08.2019

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Santahaminassa järjestämät ammunnat ovat toistaiseksi keskeytyneet. Joten ammunnat ovat siirtyneet Helsingin reserviläispiirien järjestettäväksi vähintään heinä-elokuun ajaksi. Ammunnat järjestää Helsingin reservipiirien ampumatoimikunta.

Kyseiset ampumavuorot ovat kaikki lauantaisin ja niiden ilmoittautuminen umpeutuu edellisen viikon perjantaina (eli esim. 27.7. vuorolle ilmoittautuminen umpeutuu perjantaina 19.7.).

 

Jäljellä olevat (19.8. jälkeiset) vuorot ovat seuraavat:

- 24.8. perusammunta pistooli, pistooliradat 2 & 3,  aamupäivä (klo 9  - 12).

- 31.8. perusammunta pistooli, pistooliradat 2 & 3,  aamupäivä (klo 9 - 12).

 

Vuoroille ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteeseen reserviammunnat(at)hrup.fi. Ilmoittautumiseen vaaditaan seuraavat tiedot:

 - Koko nimi ja syntymäaika.

- Haluttu vuoro (päivämäärä ja vuoron nimi tai vuorojen nimet, jos osallistuu useammalle vuorolle samana päivänä).

- Ilmoittautuminen on tehtävä viimeistään 8 päivää ennen vuoroa.

 

Vuoroilla on aina ammunnanjohtaja jonka komennossa ammunnat tapahtuvat. Ilmoittautumistiedot hävitetään kunkin vuoron jälkeen. Vuorolle ilmoittautumalla hyväksyt, että henkilötietoja käsitellään vuoron järjestämiseen liittyvissä asioissa.

 

Vuoroille osallistumisen edellytykset:

- Ampujan vakuutus (reserviläisen ampumaturva RAT tai SAL:n lisenssi) sekä todiste mukaan radalle siitä, että vakuutus on voimassa (kortti, puhelimen sovellus tms).

- Omat aseet, patruunat, taulut ja paikat (vuoroilla ei ole laina-aseita eikä mitään ratamateriaalia).

- Omien aseiden hallussapitoluvat ja henkilöllisyystodistus oltava mukana.

 

Miksi ammuntojen järjestäjä vaihtuu heinä-elokuun ajaksi?

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK ei järjestä 15.7.2019 alkaen toistaiseksi ampumakoulutustapahtumia. Sekä sotilaallisia valmiuksia palvelevan että varautumis- ja turvallisuuskoulutukseen kuuluvan ampumakoulutuksen antaminen keskeytetään. MPK arvioi, että ampumakoulutuksen keskeytys kestää vähintään elokuun loppuun saakka.

Ohjeita koskien Santahaminan ammuntoja (kyseisen verkkosivun 2. kappaleessa olevat ilmoittautumisohjeet ja tiedot laina-aseista eivät tietenkään päde, muuten tieto on kuranttia):

https://www.esres.fi/toiminta/ammunta/santahamina/

Lue kokonaan »

Uusi aselaki tuli voimaan 15.7.2019

Lisätty 05.08.2019

Tasavallan presidentti vahvisti uuden aselain 7.6. ja se tuli voimaan 15.7.2019. Eli kyseisen lain mukaiset muutokset tulevat voimaan kyseisestä päivämäärästä lähtien ja siitä alkavat tietyt laissa määritellyt määräajat. Samalla päivämäärällä tulee voimaan uusi laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta, mikä muuttaa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) roolia sekä sitä millaisia kursseja se järjestää.

Mikäli omistamasi aseiden lupatodistuksien päivämäärä on ajalta ennen 12.6.2017 uuden lain vaikutukset tulevat olemaan sen kohdalla minimaaliset. Mikäli ajankohta on tuota myöhempi ja kyse on keskisytytteistä patruunaa käyttävästä itselataava kertatuli kivääristä jossa käytät yli 10 patruunan lippaita tai pistoolista jossa käytät yli 20 patruunan lippaita, tulee se vaatimaan sinulta toimenpiteitä 6 kuukauden kuluessa lain voimaantulosta. Kyseisten aseiden hankkimiseen tarvitaan jatkossa myös harrastustodistus, kuten jo nyt lyhyille aseille (pistooli, revolveri, pienoispistooli...). Normaalikokoisten lippaiden kanssa käytettävän reserviläiskiväärin hankkimiseen vaaditaan jatkossa harrastuneisuutta:

- Urheiluperusteella: Vähintään 12 kk jonka aikana vähintään 5 harrastuskertaa. Lisäksi hyväksyttävä käyttötarkoitus (esim. sovellettu reserviläisaseammunta, josta suoritettuna turvallisen ampujan kurssi).

- Reserviläisperusteella: Vähintään 12 kk miinus puolet varusmiespalveluksesta, MPK:n kurssi ja todistustus siitä, sekä Puolustusvoimien hyväksyntä.

Lain voimaantultua pitää nuo edellä mainittujen kaltaiset lippaat pitää ilmeisesti säilyttää lukkojen takana ja niiden ostamiseen tarvitaan kyseisiä lippaita käyttävän aseen lupatodistus.

Saatujen tietojen mukaan osa noiden lakien asetuksista on vielä tekemättä ja poliisilta puuttuu sisäinen ohjeistus uuden aselain mukaisista toimintavoista, joten uusia aselupia ei välttämättä myönnetä tällä hetkellä ja mm. Maanpuolustuskoulutuksen järjestämät ammunnat ovat keskeytyneet.

Linkki uuteen aselakiin:

https://valtioneuvosto.fi/paatokset/paatos?decisionId=0900908f80634467

Lue kokonaan »

Vartioparaati ja MIL-Espa konsertti 23.8.2019

Lisätty 29.07.2019

Vartioparaatikulkue lähtee kello 12:30 Helsingin Senaatintorilta ja päätyy Kasarmitorille. Vartioparaatin jälkeen Espan lavalla järjestetään viihteellinen MIL-Espa-konsertti kello 14.

 Vuosisatoja vanha vartioparaatiperinne tuo sotilassoittokunnat Helsinkiin. Suomen vanhin yleisötapahtuma, jossa vartioparaatikulkue lähtee kello 12:30 Helsingin Senaatintorilta marssien Kauppatorin kautta päävartioon, sekä sieltä takaisin Esplanadia pitkin Kasarmitorille. Vartioparaatin jälkeen Espan lavalla järjestetään viihteellinen MIL-Espa-konsertti kello 14. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Perjantaisin klo 12 - 15 (Vartioparaatikulkue klo 12:30 - 14, konsertti klo 14 - 15).

TAPAHTUMALINKKI:

https://sotilasmusiikki.fi/tapahtumat/2019-08-23/vartioparaati-ja-mil-espa-konsertti

Lue kokonaan »

RESUL:in 300 m mestaruuskilpailu 24.8.2019

Lisätty 22.07.2019

Aika:              24.08.2019

Paikka:           Hollolan Hälvälä

Lajit:              30 ls makuu ja 3 x 20 ls + joukkuekilpailut

Säännöt:         Kilpailussa noudatetaan SAL:n lajisääntöjä.  Joukkuekilpailu RESUL:n

                      sääntöjen mukaan.

Sarjat:            H, H50, H60, H70, H75, H80 ja D.

            Sarjoissa H70, H75 ja H80 asentokilpailu ammutaan 2 x 30 ls, makuu + polvi.

Kiertopalkinnosta ”Tyrrin Kotka” kilpaillaan piireittäin neljän ampujan tulos kummastakin lajista.

Ilmoittautuminen:

Piireittäin sähköpostilla osoite: tuula.ahola(at)wippies.fi  15.07.2019 mennessä.

Osallistumismaksut 25,00 euroa/ampuja/laji. Joukkuemaksu 25,00 euroa/joukkue. Maksetaan tilille FI 87 3131 3001 2352 25.  Osallistumismaksut maksettava  01.08.2019 mennessä.

Vakuutus/jäsenyys tarkastetaan kilpailupaikalla.

 

TA               Jarmo Engblom  0400-726 327

Tiedustelut   Sakari Ahola puh. 044 – 525 2851

sähköposti: tuula.ahola(at)sci.fi

 

Eräluettelot    Nähtävissä Lahden Ampumaseuran sivuilla kaksi viikkoa ennen kilpailua.

TERVETULOA 

Voikkaan Reserviupseerikerho ry           Lahden Ampumaseura ry

Lue kokonaan »

DC-3 lentokoneen esittely 27.8.2019

Lisätty 15.07.2019

Tule Malmille 27.8. kello 18.00 tutustumaan DC 3- koneeseen, legendaariseen ilmojen työjuhtaan.

DC-yhdistys esittelee 27.8. kello 18:00 Suomen ainoaa lentävää DC-3 konetta Malmin lentokentällä. Piirien jäsenet tervetulleita.

Tule paikalle kuulemaan huippuasiantuntijoiden asiantuntevaa esitystä maailman tärkeimmäksikin konetyypiksi mainitusta ilmojen kaunottaresta. Saat tietoa koneen tekniikasta, sillä lentämisestä ja mahdollisuudesta päästä itsekin nauttimaan matkustajana ihastellusta tähtimoottorien sinfoniasta. Kokoontuminen lentoaseman pääoven eteen, parkkitilaa on runsaasti. Vapaa pääsy.

Osoite: Malmin lentokenttä 1, 0700 Helsinki. Ilmoittaudu osoitteeseen: toimisto(at)hrup.fi

Lue kokonaan »

Stadin turvaksi tapahtuma Helsingissä 31.8.2019

Lisätty 08.07.2019

Stadin turvaksi tapahtuma järjestetään Rautatientorilla Helsingissä lauantaina 31.8.2019 klo 10 - 14. Kyseessä on koko perheen  vuosittainen palo- ja pelastusalan turvallisuusviestintätapahtuma, jossa on mahdollisuus kehittää omia turvallisuustaitoja osallistumalla interaktiivisiin opetustapahtumiin kokeilemalla ja oppimalla.

Torilla voi tutustua turvallisuusalan eri toimijoiden tehtäviin, seurata jännittäviä toimintanäytöksiä ja pelastuskoirien vauhdikkaita etsintänumeroita. Esillä on paljon palokuntien, maanpuolustusjärjestöjen ja muiden turvallisuustoimijoiden ajoneuvokalustoa ja muuta kiinnostavaa nähtävää aina vauvoista vaareille. Torille rakennetulla lavalla yleisöä viihdyttää huippusuosittu Etelä-Suomen Maanpuolustussoittokunta.

Tapahtuman nimi vaihtui viime vuodesta, jolloin se vielä järjestettiin nimellä "Skoudet ja Brankkarit Steissillä".

Tervetuloa koko perheen voimin!

Lue kokonaan »

Sotahistoriallinen päiväretki Isosaareen 31.8.2019

Lisätty 01.07.2019
 
Senioriupseerit järjestävät lauantaina 31.8.2019 Isosaaren linnakkeelle päiväretken, jolle ovat tervetulleita pääkaupunkiseudun maanpuolustajat.

08:30        Siirtyminen johdetusti m/s Isosaareen. Laivalla on baari/kahvila                 alkoholioikeuksin, tilavat sisätilat ja iso aurinkokansi.

09:00        M/s Isosaari lähtee.

10:00        Perillä Isosaaren laiturissa. Astumme laivasta päiväretkeilyyn varustautuneina.

10:15        Opastettu kiertokävely saarella.

12:00        Maittava lounas upseerikerholla, joka tarjoilee retkikohteemme hengessä                 kermaista lohikeittoa ja saaristolaisleipää.

14:00        Isosaaren historia. Asiantuntijaoppaamme pitämä esitys saaren historiasta                 erikseen käsketyssä paikassa.

15:00        Tutustuminen saareen jatkuu. Tukikohdaksemme tarjoutuu, kuinkas                 muuten, Upseerikerho, jolla on A-oikeudet.

16:00        M/s Isosaari lähtee kohti Helsinkiä.

16:40        Rantaudumme Kauppatorille.

Ohi ON! Ryhmäytymistä ja vapaamuotoisia sitsejä paikallisissa ravintoloissa.

Retken hinta 50 €. Siihen sisältyvät kuljetus m/s Isosaarella Kauppatori-Isosaari-Kauppatori ja lounas Isosaaren upseerikerholla, Retki maksetaan ilmoittauduttaessa Senioriupseerien Kerhon pankkitilille.

Toimi seuraavasti: ilmoittaudu puheenjohtajalle viimeistään 1.8.2019 sähköpostitse osoitteseen: skulmala48(at)gmail.com tai puhelimitse 040-586 9252 ja suorita retken hinta 50 €/ henkilö Senioriupseerien kerhon tilille, tilinumero FI47 1386 5000 1006 37.

Tervetuloa!

Lue kokonaan »

EROK XX ampumakilpailu Virossa 6. - 8.9.2019

Lisätty 24.06.2019

Viron Reserviupseeriyhdistys järjestää XX kansainvälisen ampumakilpailun Võru:ssa Virossa viikonloppuna 6. - 8.9.2019. Suomalaiset ampujat tervetulleita. Kilpailu ammuntaan 4 hengen joukkueina, joiden maksimimäärä on 30 joukkuetta.

Osallistumismaksu: 98 euroa/henkilö.

Osallistumismaksu sisältää:

- Kuljetuksen Tallinna - Võru

- Majoituksen

- Muonituksen

- Palkintaseremonian

- Kilpailun poolopaidan

Kilpailussa käytettävät aseet: Galil AR kivääri, M14 kivääri ja H&K USP pistooli.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset (englanninkielinen sivu):

https://fienta.com/erok-shooting

Lue kokonaan »

"Hävittäkää Helsinki" kävelykierros 11.9.2019

Lisätty 17.06.2019

Tervetuloa keskiviikkona 11.9. kävelykierrokselle kuulemaan pääkaupungin talvi- ja jatkosodan aikaisista pommituksista. Kierros alkaa Kolmen Sepän patsaalta klo 18:00 ja kestää noin 1,5 h. Varustus sään mukaan. Kierros on maksuton ja 10 ensimäistä pääkaupunkiseudun maanpuolustajaa mahtuu mukaan. Kävelykiertue on nimetty NL:n Kaukotoimintajoukkojen (ADD) Helsingin helmikuun 1944 suurpommituksien toimintakäskyn mukaan.

Sitova ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen: esa.jansson(at)esres.fi

Lue kokonaan »

Jotosharjoitus Nuuksiossa 14.9.2019

Lisätty 10.06.2019

Tervetuloa jotosharjoitukseen varmistamaan menestys Päämajajotoksella!

Itä-Helsingin Reserviupseerit järjestää kaikille pääkaupunkiseudun reserviläisille avoimen jotosharjoituksen lauantaina 14.9. Nuuksiossa. Päivän aikana suunnistetaan partioittain noin 15 km mittainen reitti maastossa, jonka varrella suoritetaan RESUL:in syysjotokseen valmistavia tehtävärasteja.

Harjoituksen tarkoituksena on harjoittaa partiot valmiiksi Päämajajotokselle ja varmistaa pääkaupukiseudun menestys tämän vuoden syysjotoksella.

Tarvittava varustus: sään mukaiset ulkoiluvaatteet ja tukevat kengät, juotavaa ja kevyttä evästä päiväksi, muistiinpanovälineet sekä kompassi. Lisäksi suositeltavia ovat vaihtovaatteet ja saunatarvikkeet, jotka on mahdollista jättää lähtöpaikalle.

Alustava ilmoittautuminen 1.9. mennessä sähköpostitse osoitteeseen ihrury(at)gmail.com. Ilmoittautuessa kerro nimesi, syntymäaikasi, puhelinnumerosi, mahdollinen tiedossa oleva partio ja haluatko osallistua tai voitko tarjota kimppakyytejä.

Päämajajotos järjestetään 27. – 29.9.2019 Mikkelissä.

Lue kokonaan »

Asehuoltokurssi 17.9.2019

Lisätty 03.06.2019

Tule oppimaan aseen oikeaoppisesta huollosta ja huollon merkityksestä.

Aiheet: Glock, AK, AR ja MP5 huolto.

Aika: tiistai 17.9.2019 klo 18 - 21.

Hinta: 0 €

Paikka: Töölöntorinkadun auditorio, Töölöntorinkatu 2 B, Helsinki.

Ilmoittautumiset 16.9. mennessä osoitteeseen: jarjesto(at)hrup.fi

Kyseinen koulutustapahtuma on tarkoitettu vain Helsingin Seudun reserviläispiirin (jonka jäsenyhdistys yhdistyksemme on) sekä Helsingin Reserviupseeripiirin yhdistyksien jäsenille.

Lue kokonaan »

Pahkisproto19 / Pahkis 2019

Lisätty 27.05.2019

Haluatko olla mukana MPK:n historian ensimmäisessä täysin uudenlaisessa Paikallispataljoonan tiedustelujoukkueen harjoituksessa Vekaranjärvellä 20. – 22.9.2019?

Luulitko että olet nähnyt kaikki MPK:n kurssit ja koulutukset? Tätä kurssia et ole vielä varmasti kokenut.

”PahkisProto19” harjoituksessa tulet kokemaan fyysistä ja henkistä kuntoa vaativia tehtäviä ja oppimaan paikallispataljoonan tiedustelujoukkueen oleellisimpia aihealueita. Tarkoitus ei ole suorittaa vain liikunnan riemun vuoksi, vaan jokaisen tehtävän, koulutuksen ja kilpailullisen suoritteen tavoite on oikeasti oppia uusia asioita ja vaikuttaa tulevaisuuden MPK:n ja Puolustusvoimien koulutusmalleihin.

Kurssin suoritettuasi olet askeleen muita edellä tulevissa harjoituksissa. Tätä kurssia ei ole kukaan aiemmin suorittanut.

Paikkoja rajoitetusti, ilmoittaudu ja sitoudu heti jotta pääset oppimaan ja vaikuttamaan tulevaisuuden tapoihin toimia. Harjoitukseen on paikkoja rajoitetusti (noin 70 hlö) ja kurssin johto suorittaa karsinnan ilmoittautuneista.

Luuletko, että olet paras? Sinä voit olla valittu. Ilmoittaudu heti!

Tavoite: Kurssi on Stadin Sissien suunnittelema ja toteuttama, uudenlaista paikallispataljoonan tiedustelujoukkueen koulutuskonseptia testaava sotilaallisia valmiuksia palveleva kurssi, jonka tavoitteena on, että kurssin jälkeen taistelijat tuntevat paikallispataljoonan tiedustelujoukkueen perustaistelumenetelmät.

Kenelle kurssi soveltuu: Varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneet reserviläiset. Suosituksena tiedustelu- ja sissikoulutus tai kokemusta edellisistä MPK:n kautta.

Kurssin johto valitsee kurssille osallistuvat henkilöt.

Suositeltavat esitiedot: Hyvä fyysinen kunto.

Sisältö: Kurssi koostuu etä- ja lähiopintovaiheista. Etäopintovaiheessa (PVMOODLE) kurssilaiset opiskelevat ja suorittavat tehtäviä, jotka palvelevat lähiopintojakson suorittamista.

Lähiopintojaksolla koulutetaan käytännössä PAIKP Tiedustelujoukkueen toimintaan liittyviä olennaisia taitoja. Lähiopintojakso toteutetaan kolmipäiväisenä maastoharjoituksena perjantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään.

ILMOITTAUTUMISET JA LISÄTIEDOT MPK:N SIVUJEN KAUTTA:

https://mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/96116/

Lue kokonaan »

Päämajajotos 27. - 29.9.2019

Lisätty 20.05.2019

Päämajajotos 2019 on Reserviläisurheiluliiton vuoden 2019 valtakunnallinen syysjotos, joka järjestetään Mikkelin suunnalla 27. - 29.9.2019.

Kilpailukutsu: https://resul.fi/jotos/paamajajotos/

Lue kokonaan »

HELRESP:in toimintapäivä 28.9.2019

Lisätty 13.05.2019

Helsingin Seudun Reserviläispiirin (HELRESP), johon yhdistyksemme kuuluu, toimintapäivä Santahaminassa lauantaina 28.9.2019. Tapahtumassa kerrataan yleisimmät taisteluvälineet, haavoittuneen ensiapu sekä ammutaan prosenttiammunta.

Osallistumismaksu: 10 euroa/henkilö.

Ilmoittautumiset Maanpuolustuskoulutuksen koulutuskalenterin (https://www.mpk.fi -> ilmoittaudu koulutukseen -> yksikkö: Helsinki) kautta 7.9.2019 mennessä.

Kurssilinkki: https://mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/99095/

Lue kokonaan »

Military Cross Training 2.10.2019

Lisätty 06.05.2019

Military Cross Trainingin tavoitteena on kehittää ja ylläpitää osallistujan fyysistä kuntoa yhdistetyllä voima- ja kestävyysharjoituksella. Harjoitus järjestetään Santahaminassa 2.10.2019 klo 18:00 - 20:00. Kokoontuminen klo 17:50 Maanpuolustuskorkeakoulun urheilukentällä. Harjoitus on keskiraskas ja sisältää kuntopiirityylisiä fyysisesti keskiraskaita / raskaita harjoituksia omalla kehonpainolla sekä mm. kahvakuula- ja levytankoharjoitteita.

Kurssi soveltuu kaikille Military Cross Training harjoituksista kiinnostuneille reserviläisille ja siviileille. Mukaan tarvitset ulkoliikuntavarusteet.

Osallistumismaksu: 10 euroa/henkilö

Ilmoittautumiset 29.9. mennessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutuskalenterin kautta.

Kurssilinkki: https://mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/99842/

Lue kokonaan »

SPOL-peruskurssi

Lisätty 29.04.2019

SPOL peruskurssi Santahaminassa viikonloppuna 4. - 6.10.2019.

Kurssin tavoite on että koulutettavat osaavat turvallisen aseenkäsittelyn, varusteiden oikeanlaisen käytön, yksittäisen sotilaspoliisin tehtävät osana partion toimintaa (kulunvalvonta ja vartiointi) sekä perusteet toiminnasta rakennetulla alueella. Lisäksi koulutettavat tuntevat voimakeinojen käytön perusteet, kulunvalvontapaikan perustamisen, ajoneuvon tarkistamisen ja sotilaspoliisijoukkueen / -ryhmän kokoonpanon sekä kaluston.

Harjoitus on tarkoitettu SPOL perusteista kiinnostuneille reserviläisille. Harjoitus on fyysisesti keskiraskas.

Kurssimaksu: 55 EUR + alv 0%

Ilmoittautumiset 13.9. mennessä Maanpuolutuskoulutuksen kurssijärjestelmän kautta.

Kurssilinkki: https://mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/98631/

Lue kokonaan »

Pistooliammunnan peruskurssi 5.10.2019

Lisätty 22.04.2019

Helsingin reservipiirien kenttäkelpoisuustoimikunta järjestää pistooliammunnan peruskurssin Töölössä 5.10.2019 Kurssi on avoin Helsingin Reserviupseeripiirin ja Helsingin Seudun Reserviläispiirin (jonka jäsen yhdistykseme on) jäsenyhdistysten jäsenille.

Kurssi toteutetaan noin kahden tunnin mittaisissa vuoroissa, jotka alkavat kello 9:00, 10:30 ja 12:00. Vuorot täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssi soveltuu erityisesti aloittelijoille. Kurssin tavoitteena on antaa osallistujille sellaiset valmiudet, joiden turvin on hyvä myöhemmin jatkaa harrastusta oman kerhon tai yhdistyksen ampumavuoroilla.

Hinta 20 euroa / osallistuja laskutetaan ennen kurssia. Maksu sisältää kurssilla tarvittavat tarvikkeet ja kahvin. Kurssille osallistumisesta saa todistuksen. Kurssilla on rajoitettu määrä paikkoja, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset: toimisto(at)hrup.fi

Ilmoittautumiseen tarvitaan seuraavat tiedot: nimi, jäsenyhdistys, puhelinnumero, sähköpostiosoite, aiempi ampumakokemus sekä toive, mihin vuoroon haluaa.

Lue kokonaan »

Reserviläisten elokuva-ilta 7.10.2019

Lisätty 15.04.2019

Reserviläisten elokuva-ilta maanantaina 7.10.2019 klo 17:30.

Maanpuolustusjärjestöjen talon auditorio, Töölöntorinkatu 2.

Aiheena ilmailu:

- Morane-laivue Itä-Karjalassa 1942; autenttista filmimateriaalia ja esitelmä, Veikko Karhumäki, Maj evp.

- Ajankohtaista HX-hankkeesta.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Ilmoittautuminen tarvitaan järjestelyjen vuoksi osoitteeseen timo.lukkarinenxx(at)luukku.com. Tervetuloa!

Lue kokonaan »

Reserviläisen lihaskunto 12.10.2019

Lisätty 08.04.2019

Reserviläisen lihaskunto ja kestävyystesti 12.10.2019 klo 09.00 Santahaminassa.

Tavoite

Testata reserviläisen lihaskunto- ja kestävyystaso ja antaa heille palautetta ja harjoitusohjeita.

Kenelle kurssi soveltuu

Kaikille reserviläisille ja maanpuolustuksesta kiinnostuneille.

Sisältö

Kurssilla tehdään ensin lihaskuntotestit liikuntasalissa ja sen jälkeen Cooperin testi ja/tai UKK-kävelytesti.

Hinta

10,00 EUR + alv 0%. Ilmoittaudu 30.8.2019 mennessä.

Koulutuspaikka

Santahamina, liikuntasali ja urheilukenttä, 00860 Helsinki.

Kysy lisätietoja

Harry Sainio, MPK Etelä-Suomi, Liikuntapäällikkö, 040-9031721 jarkko.paananen(at)mpk.fi

Jarkko Paananen, MPK Etelä-Suomi, Koulutuspäällikkö, 040-8294284 www.mpk.fi

Kurssilinkki: https://mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/99617/

Lue kokonaan »

TRA peruskurssi 1/2 18. - 20.10.2019

Lisätty 01.04.2019

Taistelu rakennettulla alueella (TRA) peruskurssi 1/2 Santahaminassa viikonloppuna 18. - 20.10.2019.

Kurssin tavoite on että koulutettavat osaavat turvallisen aseenkäsittelyn, varusteiden oikeanlaisen käytön sekä rakennetun alueen taistelun perusteet taistelijan ja partion puitteissa. Koulutettavat tietävät yksittäisen taistelijan ja partion liikkumisen rakennetulla alueella, tunkeutumistekniikat, partion sisäänmeno-, porras- ja käytävätekniikat sekä heitteiden käytön.

TRA peruskurssi on tarkoitettu TRA perusteista kiinnostuneille reserviläisille. Kurssi on fyysisesti keskiraskas.

TRA peruskurssi sisältää kaksi kurssiviikonloppua:

- 1. harjoitus 18. - 20.10.2019

- 2. harjoitus 15. - 17.11.2019.

OSALLISTUMISMAKSU: 55 EUR + alv 0%

Ilmoittautuminen 29.9.2019 mennessä Maanpuolustuskoutuksen kurssijärjestelmän kautta.

Kurssilinkki: https://mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/99533/

Lue kokonaan »

Senioriupseerien syysseminaari 24.10.2019

Lisätty 25.03.2019

Senioriupseerien syysseminaari

Torstai 24.10.2019 klo 14:00

Katajanokan kasino

OHJELMA

13:00           Seminaarin avaus

Kerhon puheenjohtaja Seppo Kulmala

 

13:05           ”Raja railona aukeaa, edessä länttä ja Eurooppaa, takana Aasia, itä”

                      Itsenäinen Suomi idän ja lännen välissä

                      Seminaarin puheenjohtajan, professori, ev evp Pekka Visurin avausesitelmä

 

14:00           Suomi, tsaarin Venäjä, Neuvosto-Venäjä, Neuvostoliitto ja ”uusi” Venäjä

Suurlähettiläs emeritus Heikki Talvitie

 

15:00           Yleisö kysyy; keskustelua seminaarin puheenjohtajan johdolla

 

15:30           Kahvitauko, vapaata keskustelua

 

16:00 Suomi ja Saksa; ikimuistoiset suhteet ja yhteistoiminta, aseveljeys ja sota

                      Professori, Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä

17:00 ”Puolueeton”, hyvinvoiva Ruotsi ja Suomen ensin vaikeat, sitten paremmat vuodet.

Professori, suurlähettiläs emeritus Alpo Rusi

18:00           Suomen ja Viron kohtalonyhteys 1919-2019

                       Professori Seppo Zetterberg

 

19:00           Yleisön kommentteja ja kysymyksiä

Seminaarin puheenjohtaja ohjailee keskustelua

 

19:30 Seminaarin päättäminen

                      Kerhon puheenjohtaja Seppo Kulmala

 

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Ilmoittautuminen tarvitaan järjestelyjen vuoksi osoitteeseen skulmala48(at)gmail.com tai puhelimitse 040 586 9252. Tervetuloa!

Lue kokonaan »

Padasjoen Marraspäivät 15. - 17.11.2019

Lisätty 18.03.2019

Yhdistyksemme järjestämä Marraspäivät ampumaurheilutapahtuma Padasjoella viikonloppuna 15. - 17.11.2019. Tarkempia tietoja tapahtumasta myöhemmällä ajankohdalla.

Lue kokonaan »