Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Espoon Reserviläiset ry

Tietoa ammuntamahdollisuuksista

Ampumaurheilu on yksi Espoon Reserviläiset ry:n tärkein toimintamuoto. Yhdistyksellä on säännölliset viikkovuorot Töölön ampumaradalla, lisäksi käymme Padasjoella Puolustusvoimien harjoitusalueella viikonlopun mittaisella ampumaleirillä useamman kerran vuodessa. Näiden lisäksi osallistumme MPK:n vuoroille Santahaminassa. Tapahtumista sekä niihin ilmoittautumisesta saat tietoa valikon linkeistä sekä toimintakalenterista. Yhdistyksellä on lainakalustoa, joten useimmille vuoroille voit osallistua vaikka sinulla ei olisikaan omia aseita. 

Ampumatapahtumiimme osallistuvilla täytyy oma ampumaurheiluvakuutus. Lisäksi suositamme harrastusta aloittaville omien kuulosuojaimien sekä suojalasien hankintaa. Silmälasit lasketaan yleisesti suojalaseiksi, mutta jossain tapauksissa varsinaiset suojalasit ovat pakolliset. Kuulosuojaimien kannattaa olla ns. kuppisuojaimet, joista passiivisuojaiset toimivat normaaleissa rataolosuhteissa, mutta toiminnalliseen ammuntaan suositamme aktiivikuulosuojaimia.

Tapahtumissamme yleensä jäseniemme käytettävissä yhdistyksen laina-aseita. Niissä tapauksissa joissa se ei ole mahdollista kerromme asiasta tapahtuman tietojen yhteydessä.

Tuemme myös jäsentemme osallistumista kilpailuihin esimerkiksi osallistumismaksujen muodossa. 

Töölön ampumaradan vuorot

Yhdistyksemme oma ammuntavuoro Töölön sisäampumaradalla on tarjolla parittomien viikkojen sunnuntaina. Radalla ammutaan perusharjoitteita sekä harjoitellaan toiminnallista ammuntaa. Ampujille löytyy tarvittaessa vuoroilla asiantuntevaa opastusta. Ammuntavuorot ovat mukavia yhteisöllisiä tapahtumia niin ammunnan harjoittelun kuin toisten jäsenien tapaamisenkin merkeissä. Vuoroilla voi ampua omilla aseilla, mutta niillä on myös laina-aseina käytettävissä.

Tarkempia tietoja Töölön radan vuoroistamme (linkki).

Tämä on helppo tapa ylläpitää ampumataitoaan.

Omegan ampumaradan vuorot

Vuoden 2022 joulukuusta alkaen yhdistyksellämme on myös ollut ampumavuoroja Omegan sisäampumaradalla Latokaskessa. Kyseiset vuorot ovat normaasti parillisilla viikoilla torstai-iltaisin ja niillä keskitytään toiminnalliseen ammuntaan. Ne myös myös pääsääntoisesti tarkoitettu kokeneimmille ampujille, joilla on joko SRA- ja/tai IPSC-ampujan status. Vuorolla voi ampuma joko yhdistyksen tai omilla aseilla.

Tarkempia tietoja Omegan radan vuoroistamme (linkki).

Lopen radan vuorot

Yhdistyksemme järjestää myös ampumavuoroja Lopen ampumaradalla. Kyseisillä harjoitusvuoroilla voidaan ampua myös sisäratakäyttöön soveltumattomalla kalustolla kuten haulikoilla tai kivääreillä.

Padasjoki

Ammuntaa on tarjolla Padasjoen koulutuskeskuksessa viikonlopun mittaisten tapahtumien muodossa useamman kerran vuodessa. Vuosittaiset päätapahtumamme Padasjoella ovat maaliskuiset talvipäivät ja elokuiset kesäpäivät. Padasjoella on mahdollista harrastaa sekä rata-ammuntaa että toiminnalista ammuntaa. Viikonloppu huipentuu yleensä sunnuntaina pidettyyn SRA-säännöillä ammuttavaan toiminnalliseen ampumakilpailuun, joka vuodesta 2022 on ollut EsRes Cup:in nimellä. 

Tarkempia tietoja Padasjoen tapahtumistamme (linkki).

Muut ammunnat ja radat

Jäseniämme osallistuu aktiivisesti erityisesti MPK:n ammuntavuoroille Santahaminassa.

Lisäksi tarjolla on eri yhdistyksien/kerhojen vetämiä vuoroja, usealla eri radalla: Santahaminassa, Sipoossa, Lahnuksessa… Erityisesti kannattaa tutustua Vantaan reserviläisten sivuihin osoitteessa http://www.vantaanreservilaiset.fi/. Vantaan Reserviläiset ovat erikoistuneet SRA:n ja he ovatkin jo vuosia järjestäneet VaRes Cup:n, mikä on kesäkauden kestävä sarja SRA -kilpailuita.

Pääkaupunkiseudulta löytyy nykyään myös useita kaupallisia sisäampumaratoja, kuten  Omega (Espoo), Gunpoint (Helsinki), Ruutisavu (Vantaa) ja Osuva (Helsinki). Niiltä löytyy myös lainakalustoa, mikä on hyvin kätevää esim. tilanteessa jos olet aloitteva ampuja, muut ampumavuorot eivät sovi aikatauluihisi ja tarvitset harrastuskerran lyhyellä varoitusajalla.

Lopen ampumaurheilukeskus tarjoaa monipuolisen kattauksen ratoja kohtuullisen matkan päässä Espoosta. Lisätietoa osoitteessa http://lopenampumarata.nettisivu.org.

Sibbo Skyttegille r.f. ylläpitää ampumarataa Sipoossa. Lisätietoa osoitteessa http://www.ssg-shooting.fi.

Pitempiä ampumamatkoja kaipaaville löytyvät 500 metrin ampumaradat Kenraalin radalta Asiakkalassa sekä Heinolan ampumaradalta (siluettirata).

Edelleen lisäksi ovat Puolustusvoiman hallinnoimat ampumaradat, joilla monet käyvät eri kiltojen ja kerhojen vuoroilla. Paikat lienee tunnetut, ainakin tarkka-ampujille, muualla ei pitkiä ratoja löydy: Santahamina, Syndalen, Hälvälä ja Taipalsaari.

Lisätietoja pääkaupunkiseudun ja lähialueiden ampumamahdollisuuksista löytyy Ampumaharrastus liitteestämme (pdf-tiedosto) (päivitetty viimeksi vuonna 2021).

Kurssit

Turvallisen ampujan kursseja järjestävät hyvin monet kerhot pääkaupunkiseudulla. Lisäksi aina tammikuussa on MPK ry:n kautta järjestettävä avoin kurssi. Kurssi antaa tiedot ja valmiudet toimia itsenäisesti ja yhteneväisesti ampumaradalla. Suosittelemme sitä kaikille ampumaurheilusta kiinnostuneille.

Vakuutukset

Yhdistyksemme järjestämässä ampumatoiminnassa jokaisella osallistujalla tulee olla oma voimassa oleva ampumaurheiluvakuutus. Vakuutukseksi hyväksytään joko Reserviläisen toimintaturva, Reservinupseeriliiton RUL Plus tai Suomen ampumaurheiluliiton lisenssi. Reserviläisen ampumaturva maksaa nykyään 30€ vuodessa kauden ollessa maaliskuun alusta helmikuun loppuun. Lisätietoa Reserviläisen toimintaturvasta TÄÄLTÄ.

Ammuntatietoutta

Kysymyksiin vastataan sähköpostitse sekä tapahtumissa. Tätä kannatta hyödyntää esimerkiksi asetta hankittaessa. Viranomaisten joihinkin hankintalupiin vaatiman todistuksen jäsenyydestä antavat kerhon ampumavastaavat.

Lisää tietoja ja neuvoja antavat ampumavastaavat jotka tavoitat osoitteesta ammunta(at)esres.fi.