Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Espoon Reserviläiset ry

Tietoa ammuntamahdollisuuksista

Ammunta on yksi Espoon Reserviläiset ry:n keskeisistä toimintamuodoista. Yhdistyksellä on säännölliset viikkovuorot Töölöntorin sisäradalla, lisäksi käymme Padasjoella Puolustusvoimien harjoitusalueella viikonlopun mittaisella ampumaleirillä muutaman kerran vuodessa. Näiden lisäksi osallistumme MPK:n vuoroille Santahaminassa. Tapahtumista sekä niihin ilmoittautumisesta saat tietoa valikon linkeistä sekä toimintakalenterista. Yhdistyksellä on lainakalustoa, joten useimmille vuoroille voit osallistua vaikka sinulla ei olisikaan omaa kalustoa. 

Tuemme myös jäsentemme osallistumista kilpailuihin esimerkiksi osallistumismaksujen muodossa. 

Töölöntorin sisäradan vuorot

Yhdistyksemme oma ammuntavuoro Töölöntorin sisäampumaradalla on tarjolla parittomien viikkojen sunnuntaina. Töölöntorinkadulla ammutaan perusharjoitteita sekä harjoitellaan toiminnallista ammuntaa. Ampujille löytyy tarvittaessa vuoroilla asiantuntevaa opastusta. Ammuntavuorot ovat mukavia yhteisöllisiä tapahtumia niin ammunnan harjoittelun kuin toisten jäsenien tapaamisenkin merkeissä. Vuoroilla voi ampua omilla aseilla, mutta niillä on myös laina-aseina käytettävissä .22 LR kaliperia pienoispistooleja, 9 mm pistooleja ja uusimpana lisäyksenä myös 9 mm karabiineja. Tämä mahdollistaa sekä pistooliammunnan että kivääriammunnan harjoittelun.

Ampujilla on oltava ampujavakuutus sekä suojalasit ja kuulosuojaimet. Tämä on helppo tapa ylläpitää ampumataitoaan 9 mm sotilaskaliiperilla tai sitä pienemmillä.

Padasjoki

Ammuntaa on tarjolla Padasjoen koulutuskeskuksessa viikonlopun mittaisten tapahtumien muodossa useamman kerran vuodessa. Vuosittaiset päätapahtumamme Padasjoella ovat maaliskuiset talvipäivät ja elokuiset kesäpäivät. Viikonloppu huipentuu yleensä sunnuntaina pidettyyn toiminnalliseen kilpailuun. Padasjoella on mahdollisuus ampua myös yhdistyksen aseilla.

Muut ammunnat ja radat

Jäseniämme osallistuu aktiivisesti erityisesti MPK:n ammuntavuoroille Santahaminassa.

Lisäksi tarjolla on eri yhdistyksien/kerhojen vetämiä vuoroja, usealla eri radalla: Santahaminassa, Sipoossa, Lahnuksessa… Erityisesti kannattaa tutustua Vantaan reserviläisten sivuihin osoitteessa http://www.vantaanreservilaiset.fi/. Vantaan Reserviläiset ovat erikoistuneet SRA:n ja he ovatkin jo vuosia järjestäneet VaRes Cup:n, mikä on kesäkauden kestävä sarja SRA -kilpailuita.

Lopen ampumaurheilukeskus tarjoaa monipuolisen kattauksen ratoja kohtuullisen matkan päässä Espoosta. Lisätietoa osoitteessa http://lopenampumarata.nettisivu.org.

Sibbo Skyttegille r.f. ylläpitää ampumarataa Sipoossa. Lisätietoa osoitteessa http://www.ssg-shooting.fi.

Edelleen lisäksi ovat Puolustusvoiman hallinnoimat ampumaradat, joilla monet käyvät eri kiltojen ja kerhojen vuoroilla. Paikat lienee tunnetut, ainakin tarkka-ampujille, muualla ei pitkiä ratoja löydy: Santahamina, Syndalen, Hälvälä ja Taipalsaari.

Kurssit

Turvallisen ampujan kursseja järjestävät hyvin monet kerhot pääkaupunkiseudulla. Lisäksi aina tammikuussa on MPK ry:n kautta järjestettävä avoin kurssi. Kurssi antaa tiedot ja valmiudet toimia itsenäisesti ja yhteneväisesti ampumaradalla. Suosittelemme kaikille.

Riistapolkukalenteri

http://www.riistapolku.com/

Vakuutukset

EsResin järjestämässä ampumatoiminnassa jokaisella osallistujalla tulee olla voimassa oleva joko Reserviläisen ampumaturva tai Suomen ampumaurheiluliiton lisenssi. Reserviläisen ampumaturva maksaa 25€ vuodessa kauden ollessa maaliskuun alusta helmikuun loppuun. Lisätietoa Reserviläisen ampumaturvasta TÄÄLTÄ.

Ammuntatietoutta

Kysymyksiin vastataan sähköpostitse sekä tapahtumissa. Tätä kannatta hyödyntää esimerkiksi asetta hankittaessa. Viranomaisten joihinkin hankintalupiin vaatiman todistuksen jäsenyydestä antavat kerhon ampumavastaavat.

Lisää tietoja ja neuvoja antavat ampumavastaavat jotka tavoitat osoitteesta ammunta (at) esres.fi.