Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Espoon Reserviläiset ry

Padasjoki

Yhdistyksemme perinteinen päätapahtuma - pakkasilla ja helteellä
 
Espoon Reserviläisten järjestämät tapahtumat Padasjoen koulutuskeskuksessa, josta löytyy ampumaradat, lämmin majoitus, varusteet sekä hienot ulkoilumaastot, tunnetaan jo laajalti perinteisten talvi- ja kesäpäivien nimellä. Nämä Padasjoen tapahtumamme ovat viikonlopun mittaisia ampumaurheilutapahtumia. Vuodelle 2020 suunniteltiin kesäpäivien ja talvipäivien lisäksi myös välipäivät ja marraspäivät. 

Yhdistyksemme vuoden 2020 tapahtumat Padasjoella:

- Talvipäivät: 6 - 8.3. 2020
- Välipäivät: 12 - 14.6. 2020
- Kesäpäivät: 7 - 9.8. 2020
- Marraspäivät: 13. - 15.11.2020

Tapahtumista tulee niiden lähestyessä tarkempaa tietoa tämän sivuston Uutiset-sivulta jolta löytyvät myös niiden ilmoittautumisohjeet silloin kuin ilmoittautuminen on auki. 

Padasjoen perinteiset talvipäivät on järjestetty vuodesta 1998 lähtien. Tapahtuman perusajatuksena on ulkoilla hankien ollessa korkeimmillaan ja talvikelien ollessa parhaimmat, eli maaliskuussa. Perjantaina on perinteisesti osa porukasta saapunut paikanpäälle, jolloin ohjelmassa on saunominen jossakin alueen saunoista. Radoilla voi myös ampua jo perjantaina. Lauantaina ammutaan johdettuja rata-ammuntoja ja harjoitellaan toiminnallista ammuntaa. Sunnuntaina on yleensä ammuttu toiminnallinen leirikilpailu. Turvallisen ampujan kurssi on järjestetty muutamana vuonna, jotta turvallinen aseenkäsittelytaito leviäisi ja tekisi ammunnoista vieläkin turvallisempia tapahtumia. Joinakin vuosina kivääriradalla on talvipäivillä ammuttu pimeäammuntoja valopistooleilla suoritetun valaisun avulla. Vuoden 2020 talvipäiviin sisällytettiin AR-15 kiväärien huoltokurssi.


Padasjoen kesäpäivät on vuotta uudempi keksintö, eli ensimmäiset kesäpäivät olivat vuonna 1999. Kesäpäivillä keskitytään ampumaan enemmän. Pitkä valoisa päivä ja lämmin keli, jossa tarkenee seisoskella, suosivat tätä. Niiden ohessa on ammuttu testiammuntoja, pidetty rosvopaistikestejä ja uitu saunomisen yhteydessä. Kesällä 2018 juhlittiin 20. kesäpäiviä grillijuhlien merkeissä.

 

 

Ampumaradat

Padasjoen ampumaradat käsittävät 150 metrin kivääriradan, pistooliradan, toimintaradan sekä paikallisen hirviseuran hirviradan. Koulutuskeskuksen ampumaradat käytännössä rakennettiin uusiksi laajassa kunnostusprojektissa vuosina 2017 - 2019.

Uusitulla 150 metrin kivääriradalla on 30 ampumapaikkaa. Sen päädystä löytyy täysleveä ampumakatos sekä välivallit 100 ja 50 metrissä. 100 metrin kohdalla on myös pieni ampumakatos vallin vasemmassa reunassa. Taulutelineille on kiinteät kiinnikkeet joihin taulutelineet täytyy laittaa ja ampuminen on sallittua vain katoksista ja valleilta.

Uusitun pistooliradan pituus on pistooliradoille normaali, eli 25 metriä, ja sillä saa ampua pistooli-kaliberisilla aseilla. Radalla on katos ehkä noin 10 - 12 ampujalle. Katoksessa on koko matkalta pöytätaso ja penkki.

Toimintarata on pieni, vallien suojaama rata, joka on valmistui vasta viimeisimpänä koulutuskeskuksen uusituista ampumaradoista. Uudessa muodossaan betonisen takaseinän ja korkeiden vallien kanssa toimintarata on aiempaa ahtaampi, mikä rajoittaa ampujien määrää ja maalilaitteiden käyttöä.

Hirviradan käytöstä on sovittava hirviseuran kanssa suoraan. Radalla ei ammuta kuin hirviammuntoja, etteivät laitteet vaurioidu ja varsinainen käyttö kärsi.

 

Ampuma-ajat koulutuskeskuksen radoilla:

- Maanantai - Perjantai: 8 - 21

- Lauantaina: 10 - 18

- Sunnuntaina: 12 - 18.

Metallisten maalilaitteiden käyttö sekä pistooli- että kivääriradalla on kiellettyä ja uudet ratasäännöt kieltävät haulikolla ampumisen kaikilla radoilla.

  

 

Ajo-ohje Padasjoen leirikeskukseen

Padasjoen koulutuskeskus löytyy osoitteesta Kelkutteentie 35, Padasjoki.

Lännestä (Hämeenlinna-Tuulos suunnasta)
Tuuloksesta tietä 53 Taulun /Padasjoen risteykseen (ABC-asema) tielle 24. Käännytään etelään ja ajetaan 5 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä.

Etelästä (Lahden suunnasta)
Lahdesta tietä 24 Vääksyyn ja siitä jatketaan tietä 24 vielä n. 22 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä.

Pohjoisesta (Jyväskylä-Jämsä suunnasta)
Jämsästä tietä 24 Taulun/Padasjoen risteykseen (ABC-asema) ja siitä jatketaan tietä 24 vielä 5 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä.

Pihassa on kaksi tummanruskeaa parakkia ja pienempiä huoltorakennuksia.

Kokonaismatka Espoosta on noin 160 km ja matkaa taitetaan Lahden jälkeen 60 km/h tai 80 km/h rajoituksen alueella. Varaa siis matkaan aikaa 2 tuntia ja ole lopussa erityisen tarkkana ISO-TARUS-risteyksen kohdalla, oikean risteyksen luona ei ole mitään selkeitä maamerkkejä.