Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Espoon Reserviläiset ry

Padasjoki

Kerhon perinteinen päätapahtuma, pakkasilla ja helteellä

   

Espoon Reserviläisten järjestämät tapahtumat Padasjoen koulutuskeskuksessa, josta löytyy ampumaradat, lämmin majoitus, varusteet sekä hienot ulkoilumaastot, tunnetaan jo laajalti perinteisten talvi- ja kesäpäivien nimellä.

 

Padasjoen perinteiset talvipäivät on järjestetty vuodesta 1998 lähtien

Tarkoituksena on ulkoilla hankien ollessa korkeimmillaan ja kelien ollessa parhaimmat, eli maaliskuussa. Perjantaina on perinteisesti osa porukasta saapunut paikanpäälle, jolloin ohjelmassa on saunominen, jossakin alueen saunoista. Lauantaina ammutaan kohdistusammuntoja ja sunnuntaina toiminnallinen leirikilpailu.

   

 

Padasjoen kesäpäivät on vuotta uudempi keksintö, eli 1999 olivat ensimmäiset kesäpäivät

Kesäpäivillä keskitytään ampumaan enemmän. Pitkä valoisa päivä ja lämmin keli, jossa tarkenee seisoskella, suosivat tätä. Ohessa on ammuttu testiammuntoja, pidetty rosvopaistikestejä ja uitu saunan lisäksi. Kesällä 2018 juhlittiin 20. kesäpäiviä ammunnan ja grillaamisen merkeissä.

   

Padasjoen ampumaradat käsittävät 150 metrin kivääriradan, pistooliradan, toimintaradan sekä paikallisen hirviseuran hirviradan.

Uusitulla 150 metrin radalla on päädyssä täysleveä ampumakatos ja vallit 100:ssa ja 50:ssä metrissä. 100 metrin kohdalla on myös ampumakatos, joka on vallin reunassa. Taulutelineet on tarkoitettu pääasiassa Puolustusvoimien 03 ja 04 tauluille, mutta niihin saa kiinnitettyä myös muun kaltaisia tauluja. Kyseisellä radalla ampuminen sallittu vain ampumakatoksesta ja valleilta sekä taulujen täytyy olla taulutelineissä.

Uusitulla pistooliradalla voi ampua koko radan levyydellä kaiken kaliberisilla pistooleilla. Radalla on ampumakatos noin 12 ampujalle. Katoksessa on koko matkalta pöytätaso ja penkki. Myös tauluille on katos. Pistooliradalla on metallisten maalilaitteiden käyttäminen kiellettyä (muuttunut vuonna 2018).

Toimintarata on kapea, vallien suojaama rata, jossa on lautakehikko taulujen yms. kiinnittämiseksi. Useimmiten tässä ammutaan haulikolla metallisia pleittejä. Tällöin on ehdottomasti käytettävä suojalaseja kimmokkeiden varalta. Tällä hetkellä (elokuu 2019) toimintamonttu on edelleen remontissa ja niin ollen käyttökiellossa.

Hirviradan käytöstä on sovittava hirviseuran kanssa suoraan. Radalla ei ammuta kuin hirviammuntoja, etteivät laitteet vaurioidu ja varsinainen käyttö kärsi.

   

Ajo-ohje Padasjoen leirikeskukseen

Padasjoen koulutuskeskus löytyy osoitteesta Kelkutteentie 35, Padasjoki.

Lännestä (Hämeenlinna-Tuulos suunnasta)

Tuuloksesta tietä 53 Taulun /Padasjoen risteykseen (ABC-asema) tielle 24. Käännytään etelään ja ajetaan 5 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä.

Etelästä (Lahden suunnasta)

Lahdesta tietä 24 Vääksyyn ja siitä jatketaan tietä 24 vielä n. 22 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä.

Pohjoisesta (Jyväskylä-Jämsä suunnasta)

Jämsästä tietä 24 Taulun/Padasjoen risteykseen (ABC-asema) ja siitä jatketaan tietä 24 vielä 5 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä.

Pihassa on kaksi tummanruskeaa parakkia ja pienempiä huoltorakennuksia.

Kokonaismatka Espoosta on noin 160 km ja matkaa taitetaan Lahden jälkeen 60 km/h tai 80 km/h rajoituksen alueella. Varaa siis matkaan aikaa 2 tuntia ja ole lopussa erityisen tarkkana ISO-TARUS-risteyksen kohdalla, maamerkkejä ei ole