Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Espoon Reserviläiset ry

Santahaminassa järjestetään perusammunta (rata-ammunta) vuoroja pistooli-, asekäsittely- ja kivääriradoilla. Kiväärivuoroja on sekä 150 m:n että 300 m:n radoilla. Asekäsittelyammuntoja (toiminnallisen ammunnan vuoroja) järjestetään Asekäsittelyradoilla, viime aikoina yleensä Asekäsittelyrata 1:llä.

Ilmoittautuminen vuoroille Maanpuolustuskoulutuksen (MPK) koulutuskalenterin kautta. Ampumavuorot näkyvät kyseisessä järjestelmässä koulutuksina/kursseina joille täytyy ilmoittautua kullekin erikseen. Santahaminan ampumavuorot löytyvät MPK:n järjestelmästä Helsingin yksikön alta. Vuorolle ilmoittautuminen umpeutuu edeltävän viikon lauantaina klo 23:00, joten ilmoittautukaa hyvissä ajoin. Jos koulutuksen/kurssin järjestelmästä auki klikattuasi ei löydy "Ilmoittaudu"-nappia on kyseisen vuoron ilmoittautumisaika joko ummessa tai kurssi täynnä. Kurssille ilmoittautumisesta tulee automaattinen vahvistus antamaasi sähköpostiosoitteeseen samantien sekä muutama päivä ennen ampumavuoroa tarkempia ohjeita sen järjestäjiltä. Osallistumismaksu vuoroa kohti on 7 € (tammikuussa 2020), mikä maksetaan sähköpostitse myöhemmin toimittavan laskun mukaisesti. Santahaminan portilla on nimilista, minkä perusteella pääsee siirtymään radalle. Vuoroille on yleensä saatavissa laina-aseita - tarkemmat tiedot niiden tilaamisesta vuorolle sekä patruunakustannuksista löytyvät kunkin ampumavuoron yhteydestä MPK:n järjestelmästä.

Santahaminaan pääsee oman auton lisäksi HSL:n bussilla 86 / 86B Herttoniemen metroasemalta. Sekä kivääriradat että pistooliradat sekä Asekäsittelyrata 2 ovat samalla keskusampumaradan aluella. Keskusampumaradalle mennessäsi jää pois päätepysäkillä, mikä on neljäs pysäkki portin jälkeen. Päätepysäkiltä on noin kilometrin kävelymatka keskusampumaradalle. Asekäsittelyrata 1 on entisen pistooliradan (joka on poistettu käytöstä & purettu) ja entisen Maanpuolustuskorkeakoulun kivääriradan (joka on myös poistunut käytöstä) luona, jos olet menossa sinne jää bussista jo ensimmäisellä pysäkillä portin jälkeen, kyseiseltä bussipysäkiltä on Asekäsittelyrata 1:lle kävelymatkaa vajaa kilometri.

Santahaminan portilla tarvitset virallisen henkilöllisyystodistuksen - eli henkilökortin tai passin. Kerro portilla mihin tapahtumaan olet menossa, niin tietojen löytäminen on sotilaspoliiseille helpompaa. Ilman henkilöllisyystodistusta portista ei pääse sisään varuskunta-alueelle. Kyseessä on Puolustusvoimien alue, joten kaikki toiminta sen ampumaradoilla tapahtuu ohjesääntöjen, varuskunnan määräyksien ja ratamääräyksien mukaisesti.