Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Espoon Reserviläiset ry

Padasjoen välipäivät 12. - 13.6.2020

Lisätty 14.06.2020

Yhdistyksemme järjesti Padasjoen koulutuskeskuksessa kaksipäiväisen ampumaurheilun täytteisen tapahtuman 12. - 13.6.2020. Puolustusvoimien taholta annetuista rajoituksista johtuen osallistujamäärä oli rajattu korkeintaan 12 henkilöön. Kun laina-aseiden käyttö ei ollut oikein mahdollista ja ratasäännöissä on lisäksi määrätty että kullakin radalla täytyy siellä ammuttaessa olla ammuntoja johtava vastuuhenkilö, kutsuimme tapahtumaan kokeneita ampujiamme. Erinomainen lämmin kesäsää suosi tapahtumaa. Kiitokset kaikille mukana olleille! Seuraava Padasjoen tapahtumamme on 7. - 9.8.2020.

 

Kiväärirata käytössä turvavälien kera.Kiväärirata käytössä turvavälien kera.

Lue kokonaan »

Kaatuneiden muistopäivä 17.5.2020

Lisätty 18.05.2020

Kaatuneiden muistopäivää vietettiin 17.5.2020. Epidemiasta johtuen yleisötilaisuudet oli peruttu, mutta yhdistyksemme edustajat osallistuivat muiden Espoon maanpuolustusjärjestöjen, veteraanijärjestöjen, kaupungin ja seurakunnan edustajien kanssa seppeleenlaskuun Espoon tuomiokirkolla noin klo 11. Tilaisuudessa laskettiin seppeleet sankarihautojen muistomerkille sekä Karjalaan jääneiden kaatuneiden muistomerkille.

Linkki Espoon tuomiokirkon sivuilla olevaan videoon seppeleenlaskusta:

https://www.facebook.com/Espoontuomiokirkko/videos/278658343557578/

 

Joku voi joskus kysyä minkä takia kyseistä päivää vietetään. Alla yksi vastaus.

 

 

 

Lue kokonaan »

Kansallinen veteraanipäivä 27.4.2020

Lisätty 29.04.2020

Veteraanipäivän yleisötapahtumat oli peruttu, mutta se ei onneksi estänyt meille tärkeiden perinteiden ylläpitämistä. Yhdistyksemme ja muiden espoolaisten maanpuolustusjärjestöjen edustajat kävivät laskemassa seppeleen Espoon tuomiokirkon sankarihautausmaan muistomerkille.

Vaikka emme pystykään juuri nyt kokoontumaan joukolla, tekniikka antaa onneksi mahdollisuuksia asioiden tekemiseen. Alla olevasta "lue kokonaan"-osiosta löytyy kaksi rohkaisevaa esimerkkiä siitä mihin parhaimmillaan pystytään, kun toimeen ryhdytään.

 

 

Lue kokonaan »

Padasjoen talvipäivät 6. - 8.3.2020

Lisätty 11.03.2020

 Yhdistyksemme järjesti totuttuun tapaan maaliskuussa Padasjoen koulutuskeskuksessa viikonlopun mittaisen ampumatapahtuman, mikä keräsi tällä kertaa tavallista lukuisamman osallistujamäärän. Myös sääolosuhteet suosivat tapahtumaa nollan ympärillä pyörivien lämpötilojen, sateettoman osittain aurinkoisen sään ja vain muutaman sentin paksuisen lumikerroksen muodossa. Lauantaina kokeiltiin uutta toiminta-ajatusta, jossa aamupäivällä pistooliradalla oli toiminnallisen ammunnan harjoittelua ja kivääriradalla rata-ammuntaa, minkä jälkeen noin klo 14 maissa toiminnallisen ammunnan harjoittelu ja rata-ammunta vaihtoivat ratoja. Toiminta-ajatus onnistui toimivaksi ja jatkamme sen kehittämistä. Sunnuntain leirikilpailussa ammuttiin 4-rastinen kilpailu.

Kiitokset tapahtumaan osallistuneille. 

Lue kokonaan »

Itsenäisyyspäivä 2019

Lisätty 12.12.2019

Yhdistyksemme osallistui itsenäisyyspäivän viettoon mm. Espoon tuomiokirkon sankarihautausmaalla aamulla kunniavartiolla Lions Club:in järjestämän seppeleenlaskuun sekä olemalla mukana kello 11 maissa järjestetyssä lippulinnassa & seppeeleenlaskussa. Sateisesta ja tuulisesta säästä huolimatta molemmat tapahtumat keräsivät paikalle runsaasti yleisöä. Päivän päätti Helsingin Seudun Reserviläispiirin järjestämä tilaisuus joka keräsi paikalle laajalti pääkaupunkiseudun maanpuolustajia.

Lue kokonaan »

Seppelepartio 30.11.2019

Lisätty 04.12.2019

Talvisodan syttymisestä tuli kuluneeksi 80 vuotta 30.11.2019. Yhdistyksemme seppelepartio kävi laskemassa suruvihkot alueeme kolmen sankarihautausmaan (Espoon tuomiokirkko, Kauniainen ja Pitäjänmäki) muistomerkille. Asetimme perinnepukuisen kunniavartion kullekin muistomerkille kunkin seppeleenlaskun ajaksi. Tapahtumaan osallistuivat myös Espoon Maanpuolustusnaisten, Tapiolan Reservinupseerien, Stadin Sissien ja TA-Killan edustajat.

Alla kuva Kaunialan sankarihautausmaan muistomerkiltä. Copyrights (c) Esa Jansson.

Lue kokonaan »

Padasjoen marraspäivät

Lisätty 21.11.2019

Yhdistyksemme järjestämä ampumaurheilutapahtuma Padasjoen marraspäivät oli Padasjoen koulutuskeskuksessa 15. - 17.11.2019. Se keräsi paikalle mukavan määrän yhdistyksemme jäseniä. Kiitokset tapahtuman järjestäjille ja siihen osallistuneille. Vaikka marraskuun sää on usein aika synkeä, se oli tällä kertaa varsin suosiollinen. Perjantaina ja lauantaina keskityttiin pistooliradalla ja kivääriradalla rata-ammuntaan ja sunnuntaina ammuttiin lyhyt leirikilpailu, jonka jälkeen oli vielä mahdollisuus ampua rata-ammuntaa kivääriradalla. Nähdään taas ensi maaliskuussa talvipäivillä!

Lue kokonaan »

"Hävittäkää Helsinki" kävelykierros 11.9.2019

Lisätty 14.09.2019

Yhdistyksemme perinnevastaava Esa Janssonin ideoi Helsinkin toisen maailmansodan pommitustuhoihin perehdyttävän kävelykierroksen, jonka hän johti 11.9.2019. Helsingin keskustaan sijoittuneella kävelykierroksella tutustuttiin alueella talvi- ja jatkosodan pommituksien aikaisiin tapahtumiin. Kävelykierroksen nimi "Hävittäkää Helsinki" tulee Neuvostoliiton kaukotoimintailmajoukkojen (ADD) helmikuun 1944 suurpommituksista saamasta käskystä sekä Antero Raevuoren samannimisestä kirjasta. Kiitokset Esasta hyvin suunnitellusta ja valistavasta tapahtumasta.

Wounds of Helsinki / Helsingin haavat:

 

Lue kokonaan »

Stadin turvaksi 31.8.2019

Lisätty 01.09.2019

Yhdistyksemme edustajat osallistuivat Stadin turvaksi tapahtuman järjestelyihin Rautatientorilla Helsingissä SU 31.8.2019. Totuttuun tapaan ekoammunta-piste oli yleisö-suosikki ja myös sen vieressä ollut puristusvoimamittaus-piste ylitti alustavan kävijäarvion komeasti. Ensi vuonna tapahtuma tulee tiettävästi olemaan taas aiemmalla nimellään "Skoudet ja brankkarit Steissillä".

Lue kokonaan »

Yhdistyksen kesäretki 17.8.2019

Lisätty 19.08.2019

Yhdistyksemme järjesti lauantaina 17.8.2019 sotahistoriallisen kesäretken Haminaan ja Kymin lentokentälle. Haminassa retkikohteina olivat rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanha Veteraani ja Reserviupseerikoulun museo. Kymin lentokentällä tutustuimme Everstiluutnantti evp Jyrki Laukkasen erinomaisella opastuksella Karhulan ilmailukerhon lentomuseoon. Wanhassa Veteraanissa olivat Lauri Törniä ja suomalaista Waffen-SS vapaaehtoispataljoonaa käsittelevät näyttelyt jotka korvautuvat syksyllä Suojeluskuntia ja Lotta-Svärd:in esittelevillä näyttelyillä. Kiitokset tapahtuman järjestäjille ja siihen osallistuneille!

Wanhan veteraanin näyttelyjäWanhan veteraanin näyttelyjä

Lue kokonaan »

Sotaveteraanivierailu Kaunialaan 10.8.2019

Lisätty 13.08.2019

Yhdistyksemme vieraili lauantaina 10.8.2019 Kaunialan sairaalassa tapaamassa Osasto Marskin sotaveteraaneja. Kuten edellisenä kesänä kävimme piristämässä veteraanien päiviä toteuttamalla sairaalan lasitetulla sisäpihalla pienen mittakaavan grillijuhlat. Henkilökunnan kertoman mukaan tapahtumaa oli kyselty jo etukäteen ja makkaran menekki osoittautuikin ennakoitua suuremmaksi, mutta ei onneksi loppunut kesken. Kiitos tapahtumaan osallistuneille jäsenillemme sekä sairaalan henkilökunnalle.

Lue kokonaan »

Padasjoen kesäpäivät 2019

Lisätty 05.08.2019

Yhdistyksemme 2. - 4.8.2019 järjestämät Padasjoen kesäpäivät kuluivat perinteiseen tyyliin ampumaurheilun merkeissä. Saimme jälleen kerran nauttia hyvästä ampumasäästä ja kauniista luonnosta. Kiitos tapahtuman järjestäjille ja siihen osallistuneille sekä onnittelut sunnuntain leirikilpailussa menestyneille.

Yhdistyksemme asevastaavat ovat vaihtumassa ja vaikka yhdistyksen ampumatoimintaa kauan pyörittäneiden korkeasta kokemustasosta on ikävä luopua avaa tilanne hyvän mahdollisuuden ampumatoiminnan kehittämiseen. Seuraava yhdistyksemme Padasjoella järjestämä tapahtuma on Padasjoen Marraspäivät 15. - 17.11.2019.

Lue kokonaan »

Puolustusvoimien lippujuhlan päivä 4.6.2019

Lisätty 04.06.2019

Onnittelumme Puolustusvoimien lippujuhlan päivänä 4.6.2019 ylennetyille sekä kunniamerkein palkituille.

Lue kokonaan »

Kaatuneiden muistopäivä 19.5.2019

Lisätty 23.05.2019

Sunnuntaina 19.5.2019 yhdistyksemme edustajat osallistuivat kaatuneiden muistopäivän tapahtumaan Espoon tuomiokirkolla. Vakiintuneeseen tyyliin lippumme oli mukana lippulinnassa ja yhdistyksemme edustajat laskivat seppeleen sankarihaudan muistomerkille ja suruvihkon Karjalaan jääneiden kaatuneiden muistomerkeille.

Lue kokonaan »

Piirin kevätkauden perinnekivääri- ja reserviläisasekisat huhtikuussa 2019

Lisätty 02.05.2019

Helsingin piirin piiritason kevätkauden perinnekiväärikilpailu ja reserviläisasekilpailu pidettiin Santahaminassa 6.4.2019 ja 13.4.2019. Kiitos kilpailujen toimitsijoille!

Lue kokonaan »